Mια σειρά δράσεων αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη με γενικό τίτλο «Σαν Διαδρομή», διοργανώνουν τα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Κέντρο Γ’ Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν. Νίκαιας, το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 14, 22 και 24 Νοεμβρίου και περιλαμβάνουν ενημερωτικές ομιλίες, συναυλίες.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα «Γλυκοπερπατήματα» όπου οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν από την πλατεία Παιδικής Στέγης έως το Δημοτικό θέατρο «Μάνος Λοϊζος» (Θηβών 245) και μετά το περπάτημα θα υποβληθούν σε μέτρηση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία στο θέατρο.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Νίκαιας όσοι επιθυμούν να μπορούν να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέμα τις νεότερες εξελίξεις στο Διαβήτη και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Λοϊζος»  θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τη διαχείριση του Διαβήτη στα ΚΑΠΗ του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη καθώς και για τα σφάλματα και τις παραλείψεις που σημειώνονται καθημερινά από τους διαβητικούς.

Ομιλητές είναι οι:

Δρ. Σταύρος Μπούσμπουλας: Διευθυντής Γ’ Παθολογικής Κλινικής & Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας

Δρ. Αναστάσιος Κουτσοβασίλης: Επιμελητής Β’, Γ’ Παθολογικό Τμήμα & Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν. Νίκαιας

Άννα Γκρόζου: Επισκέπτρια Υγείας, Διαβητολογικό Κέντρο, Γ.Ν. Νίκαιας

Αναστασία Κατωπόδη: Επισκέπτρια Υγείας, Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν. Νίκαιας

Πασπαλά Δέσποινα: Επισκέπτρια Υγείας, ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Πηγή: kanaliena.gr