Χτες, Πέμπτη 09//11/2017, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Συνδυασμού  "Συμμαχία για την Ανανέωση"  του Παναγιώτη Πετρόπουλου και του προγράμματος του για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 26-27/11/2017.

Στην παρουσίαση του προγράμματος ο Υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, έθεσε τους δύο βασικούς πυλώνες που στοχεύει να εξελίξει και να αναπτύξει το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά. Βασικοί του στόχοι θα είναι η Εξωστρέφεια του Συλλόγου καθώς και η Λειτουργικότητα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Και οι δύο πυλώνες θα πραγματωθούν αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό το οποίο διαθέτει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά το οποίο μένει αναξιοποίητο εως τώρα.Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά αλλά και εμείς ως άνθρωποι, τόνισε χαρακτηριστικά, θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην εξελισσόμενη πραγματικότητα.

Όσον αφορά, το μείζων πρόβλημα του Ασφαλιστικού, το οποίο πνίγει όλους του επαγγελματίες και όχι μόνο το επάγγελμα-λειτούργημα του Δικηγόρου, ο Υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, παρουσίασε ένα συνολικό πρόγραμμα το οποίο θα ελαφρύνει τόσο τους Δικηγόρους, αλλά την ίδια στιγμή δεν θα επιβαρρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Πετρόπουλος, έκανε ειδική μνεία στο πρόβλημα της ασφάλειας κατά την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, κάνοντας ειδική αναφορά στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στηλιτεύοντας μάλιστα την στάση κάποιων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Ιδιαίτερη εντύπωση, προκάλεσε  η αναφορά του Παναγιώτη Πετρόπουλου στο γεγονός ότι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, ο 3ος Επιστημονικός Σύλλογος της Χώρας, δεν συμμετέχει ουσιαστικά σε καμία νομικοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, οι οποίες δημιουργούνται αναλόγως του σχεδίου νόμου καταθέτει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Στο συνδυασμό '' Συμμαχία για την Ανανέωση" συμμετέχουν, οι Δικηγόροι Χριστίνα Βαθειά,  Λάζαρος Γιατράκος, Ισμήνη Ζώρζου, Γιώργος Καρατζάς, Μαρινίκη Κατσαλήρα, Γιάννης Μέξης, Γιώργος Μιχαηλίδης, Γρηγόρης Μπλαβέρης, Χρόνης Περιβολάρης, Διονύσης Πλέσσας, Όλγα Σαββίδου,Κώστας Σταθακόπουλος,Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, Έφη Τσιλικιώτη, Μιχάλης Υδραίος, Γιώργος Φραγκιαδάκης και Ηλίας Χαμαριάς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ Α' Πειραιών και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς Πλατανησιώτης Νικόλαος  καθώς και  ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Βασίλης Βενέτης οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό.