«Η κυβέρνηση παίρνει θέση για άλλα θέματα και τώρα ξαφνικά θυμήθηκε τη διάκριση των εξουσιών; Βάλαμε ξαφνικά τον φερετζέ;» τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM και στο «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την Ανδριάνα Ζαρακέλη, για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης υπενθύμισε ότι πέντε μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν προέρχονται από τον πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από την κυβέρνηση να βγει ξεκάθαρα και να τοποθετηθεί, ενώ υπογράμμισε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξακολουθεί να είναι ένα πολύ επικίνδυνο άτομο.  

«Ένας κατά συρροή δολοφόνος που έχει σκοτώσει 11 ανθρώπους και έπειτα πήγαινε σε ταβέρνες και διασκέδαζε δεν γίνεται να ψυχολογηθεί. Νομίζω ότι είναι ένας άρρωστος άνθρωπος που εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης ξεκαθάρισε ότι: «Δεν έχω αντιπολιτευτική διάθεση, είμαι τεράστιος οπαδός της συνεργασίας και της συναίνεσης. Πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η εθνική συμφιλίωση».

Σε πιο προσωπικό επίπεδο ωστόσο εξομολογήθηκε: «Έχω πολύ οργή μέσα μου. Παλεύω πολύ για να μη μεταδώσω αυτά τα συναισθήματα στα παιδιά μου. Θα συνεχίσω να κάνω αυτή την προσπάθεια. Φοβάμαι ότι σήμερα θα με ρωτήσουν. Τι έγινε, μπαμπά; Εσύ είπες ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι στη φυλακή κι εκεί θα παραμείνουν για πάντα. Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να γνωρίζουν ότι στο τέλος πάντα το καλό κερδίζει. Δεν μπορεί να κρύβεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για πάντα και μάλιστα για τέτοια θέματα. Ας βγει με γενναιότητα ο κ. Τζανακόπουλος ποια είναι η στάση της κυβέρνησης. Αυτή η υποκριτική στάση δεν τιμάει κανέναν».  

Τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε: «Απεύχομαι να υπάρχει σύνδεση με τη σύλληψη του 29χρονου για τρομοκρατία πριν μερικές ημέρες στη λογική να πιάσουμε κάποιον άλλον για να κατευνάσουμε τα πνεύματα», και συμπλήρωσε: «Το μικρότερο έγκλημα του Κουφοντίνα είναι η ευκολία που διαστρεβλώνει αρχές και αξίες ως πειρατής των ανθρώπινων αξιών, έχει διαπράξει τρομερά εγκλήματα και ερχόμαστε ως κράτος και τον επιβραβεύουμε, στην καλύτερη η κυβέρνηση αδιαφορεί και στην χειρότερη τον επιβραβεύει». 

Περισσότερα στο parapolitika.gr