Την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός μέχρι να δικαιωθεί οριστικά ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, θα αναλάβει ο Γιάννης Μώραλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Βίκος Street Relays αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τιμή που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης να γίνει πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

«Όποιος νομίζει ότι χτυπώντας τον Ολυμπιακό μπορεί να βγει κερδισμένος κάνει λάθος. Πάντα υπήρχε συσπείρωση αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτή την φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά και υπάρχει σχεδόν καθολική συσπείρωση σε όλα τα τμήματα», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου αν θα πρέπει να τον προσφωνούν Δήμαρχο ή Πρόεδρο, ο Γιάννης Μώραλης, απάντησε: 

«Πρώτα πρέπει να γίνει τυπικά Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να συζητήσει την πρόταση του Προέδρου του Ολυμπιακού κυρίου Βαγγέλη Μαρινάκη. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι το οποίο είναι σαφές και από τη δήλωσή μου, ότι πρόκειται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να επανέλθει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη θέση του. Επίσης κάτι που είναι σημαντικό για την πόλη: μην θεωρήσει κανείς ότι επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβω Πρόεδρος του Ολυμπιακού, θα αφήσω τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος της πόλης έστω και στο 1% απ ότι τα ασκούσα προηγουμένως.

Θα είμαι σταθερά στον Δήμο. Όπως ξέρετε οι δημοσιογράφοι του Πειραιά, μένω και στην πόλη πλέον. Τον Ολυμπιακό τον γνωρίζω καλά, ήμουν 21 χρόνια εκεί, γνωρίζω την ΠΑΕ, γνωρίζω το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αφιερώσω ώρες που θα μου στερηθούν από την δουλειά μου ως Δημάρχου της πόλης. Είναι κάτι που μπορεί να συνδυαστεί. Θα είναι για λίγο διάστημα, είμαστε όλοι βέβαιοι, οπότε δεν νομίζω ότι θα είναι κάτι πολύ σημαντικό ή κάποια αλλαγή για τη θέση μου ως Δήμαρχος της πόλης».