Στις 25 Νοεμβρίου 2017 θα γίνει η υποδοχή του Ιερού λειψάνου της Αγίας Σοφίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Πόρου. Θα προηγηθεί στις 19 Νοέμβρη από τον εφημέριο του Ναού πατήρ Χαράλαμπο Μυλωνόπουλο ενημέρωση και προβολή βίντεο στον Ιερό Ναό, ενημέρωση και προβολή βίντεο για το θαυμαστό βίο της Οσίας Σοφίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

“Με πολλή χαρά σας ενημερώνουμε ότι στις 25 και 26 Νοεμβρίου θα υποδεχθούμε στον Ιερό ναό μας τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου της Αγίας Σοφίας, η οποία είναι τέκνο του Πόντου και ασκήθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας της Ι . Μητροπόλεως Καστορίας. Γι’ αυτό τον λόγο την Κυριακή 19 Νοεμβρίου και ώρα 6.15’το απόγευμα θα δούμε εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου ένα βίντεο το οποίο μας παρουσιάζει την προσωπικότητα και τον αγιασμένο και θαυμαστό βίο της Οσίας Σοφίας. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε την Αγία της οποίας το τεμάχιο του ιερού λειψάνου θα έλθει στον ενοριακό μας ναό, για να μείνει μόνιμα προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων της νήσου μας.

Το πρόγραμμα υποδοχής του τεμαχίου εκ του ιερού λειψάνου της Οσίας Σοφίας, καθώς και των λατρευτικών συνάξεων και εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Σάββατο 25 Νοεμβρίου
5.15’μμ Υποδοχή του Ιερού λειψάνου έξω από τα Παλαιά Δημοτικά Ιατρεία (ΠΙΚΠΑ), το οποίο θα προσκομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας
κ. Εφραίμ.
5.30’μμ Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εφραίμ.
Κυριακή 26 Νοεμβρίου
7.00-10.15’π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εφραίμ.
6.15΄μμ. Ομιλία στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό κέντρο Πόρου (έναντι Αγίου Κωνσταντίνου)από τον καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ Κωνσταντίνου Φωτιάδη με θέμα: « Οι Κρυπτοχριστιανοί του Πόντου».
Την εκδήλωση θα ευλογήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Εφραίμ.


Με αγάπη Χριστού
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. ενοριακού ναού
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πόρου
Π. Χαραλάμπης Μυλωνόπουλος”