Ο Κώστας Παπανικολάου επιστρέφει στον Ολυμπιακό με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2019! Κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να τα φέρει η ζωή κι αυτό συνέβη και με την περίπτωση του 25χρονου φόργουορντ, ο οποίος σμίγει ξανά με τους ερυθρόλευκους, μετά την αποχώρησή του για την Μπαρτσελόνα, το καλοκαίρι του 2013.

Τότε, μετά από δύο διαδοχικές Ευρωλίγκες και το πρωτάθλημα του 2012, ο Παπανικολάου είχε παραχωρηθεί στην Ισπανική ομάδα με την οποία είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

Τελικά, το αμέσως επόμενο καλοκαίρι έφυγε από τη Βαρκελώνη, υπέγραψε στο Χιούστον και μετά από μια περιπέτεια που όλοι γνωρίζουμε, "κόπηκε" για δεύτερη φορά από το Ντένβερ, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Άρης ενδιαφέρθηκε άμεσα για την απόκτησή του, ενώ και η Λοκομοτίβ Κουμπάν του κατέθεσε πρόταση ως το τέλος της σεζόν και περίμενε την απάντησή του. Ο Παπανικολάου, αποφάσισε να υπογράψει στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι στην ομάδα του Πειραιά υπάρχει λιγότερος… χώρος για αυτόν, ενώ και οι άλλες οικονομικές προτάσεις ήταν καλύτερες.

 

Η πρόταση του Παναθηναϊκού

Οι πράσινοι εμφανίστηκαν, κατάθεσαν πρόταση στον Παπανικολάου για να υπογράψει συμβόλαιο για 2,5 χρόνια και του ζήτησαν να απαντήσει άμεσα.

Ο Ολυμπιακός πάντα ενδιαφερόταν για την απόκτησή του, είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία με τον "Παπ" και τον Οκτώβρη (τα είχαν βρει σε όλα για τρία χρόνια, αλλά το ντιλ χάλασε στις συζητήσεις για το NBA out) και παρότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε ενα εύλογο προβληματισμό με το φετινό ροτέισον και πως θα χειριστεί τόσους παίκτες χωρίς να αδικήσει ή να περιθωριοποιήσει κάποιους, η δουλειά έγινε.

Ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Ολυμπιακού και Παπανικολάου υπήρχε πάντα από την Παρασκευή το βράδυ ως και τώρα έγιναν οι κρίσιμες κουβέντες και προέκυψε η συμφωνία. Οι δύο πλευρές μίλησαν για όλα και τα βρήκαν σε όλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Eurohoops ο παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2019, με το ντιλ να περιλαμβάνει τις κλασικές καλοκαιρινές ρήτρες με τα opt out που σχεδόν πάντα βάζει ο Πειραϊκός σύλλογος την τελευταία πενταετία.

 

Απομένει η απόφαση της Μπαρτσελόνα

Όταν ο Παπανικολάου υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, βάση του όρου που υφίσταται στο προηγούμενο συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα, πρέπει να στείλει τα έγγραφα στη Βαρκελώνη. Η Μπάρτσα από την στιγμή που θα τα λάβει, έχει μια εβδομάδα στην διάθεσή της για να ματσάρει την προσφορά, να την ισοφαρίσει.

Αν το κάνει, τότε ο Παπανικολάου αυτόματα ανήκει ξανά στον σύλλογος της Καταλονίας με το συμβόλαιο που έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Αν όχι, τότε ενεργοποιείται το ντιλ με τους ερυθρόλευκους και ο διεθνής φόργουορντ επιστρέφει στα παλιά του λημέρια μετά από 18 μήνες!