Την ώρα που ο διάλογος για την χρήση και την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της ναυταθλητικής Μαρίνας βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας συνέβη κάτι αναπάντεχο και πρωτοφανές για τα χρονικά της αυτοδιοίκησης, η διοίκηση του Δήμου επέλεξε να αποχώρησει από την αίθουσα.

Θρυαλλίδα για την αποχώρηση αυτή αποτέλεσε η τοποθέτηση του Γιάννη Εμιρζά, οποίος απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους τους διαβεβαίωσε πως «μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα τα ψηφίσουν όλα, είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι της εξουσίας». πάνω σε αυτή την ιστορική φράση την οποία είχε πει πρώτος ο Ιωσήφ Στάλιν πάτησε η δημοτική Αρχή και θεώρησε σκόπιμα να αποχωρήσει από το διάλογο.

Ο Γιάννης Εμιρζάς μίλησε στο Peiraiasnews.gr για το γεγονός και είπε αναλυτικά:

Η Δημοτική Αρχή στην Καλλιθέα διάλεξε να αποχωρήσει αντί να δώσει τη μάχη της μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρώτη φορά συνέβη κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι μάλλον εκτός από ανίκανοι είναι και ανιστόρητοι και αυτό γιατί την εποχή της παντοδυναμίας του, ο Σοβιετικός Ιωσήφ Στάλιν εισήγαγε τον πολιτικό όρο του «χρήσιμου ηλίθιου» για να προσδιορίσει εκείνη την κατηγορία πολιτών που εκ προαιρέσεως αγαθής ακολουθούσαν ακρίτως τη μοσχοβίτικη πολιτική ως συνοδοιπορούντες.

Η φράση χρησιμοποιήθηκε για να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι οι συνάδελφοι από την συμπολίτευση, ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Έχω την εκτίμηση ότι περισσότερο ενοχληθήκαν από αυτό, δηλαδή ότι ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ υποχρεωτικώς, παρά από αυτό που τους είπα(που δείχνει και μια άγνοια της Ιστορίας.)

Επίσης είναι φοβερό το εξής: Για πρώτη φορά Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας αποχωρεί από τα έδρανα του Δ.Σ. επειδή της ασκήθηκε έντονη κριτική. Είναι σαν να δούμε κάποια στιγμή να αποχωρεί η κυβέρνηση από την Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, που της ασκούν κριτική. Σκέφτονται και δρουν σαν συνδικαλιστές των φοιτητικών αμφιθέατρων, που όταν δεν τους αρέσει κάτι παίρνουν την παρέα τους και φεύγουν.

Επίσης θα ήθελα να τονίσω πως τόσο οι συνάδελφοι της συμπολίτευσης, όσο όμως και ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά μάλλον έχουν επιλεκτική μνήμη, καθώς δεν είδα κανένα από όλους αυτούς να αισθάνεται θιγμένος, όταν Δημοτικός Σύμβουλος της Διοίκησης κινήθηκε να με χτυπήσει πριν 2 χρόνια την ώρα του Δ.Σ-επειδη και σε εκείνον δεν άρεσε η κριτική μου-Δεν τους είδα να αποχωρούν και να παίρνουν αποστάσεις από το γεγονός. Ουτε είδα τον Δήμαρχο να ωρύεται να τον συνεφέρει στην κανονικότητα, ούτε βέβαια μπήκε θέμα ψηφίσματος για να καταδικαστεί το γεγονός.

Όχι μόνο δεν έκανε τα παραπάνω ο κ. Δήμαρχος αντίθετα τον επιβράβευσε κιόλας, κάνοντας τον Αντιδήμαρχο.

Το "Χρήσιμοι Ηλίθιοι" τους πείραξε....