Εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας για το έργο “Ανακατασκευή δρόμων από σκυρόδεμα¨  προϋπολογισμού 982.000 € και φορέα εκτέλεσης το Δήμο.

Το έργο αφορά σε εργασίες συμπλήρωσης, συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών σε υφιστάμενους μπετόδρομους. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε 41 οδούς στις οποίες το οδόστρωμα θα επιστρωθεί με νέο αντιολισθητικό οπλισμένο σκυρόδεμα συνολικής επιφάνειας 25.000 τ.μ.

Το έργο πραγματοποιείται σε περιοχές με έντονο φυσικό ανάγλυφο που εμφανίζουν μεγάλες κλίσεις προβλήματα ολισθηρότητας που σε συνδυασμό με τις φθορές (σαθρά τμήματα, λακκούβες, τοπικές καθιζήσεις κλπ) καθιστούν τη χρήση του δικτύου προβληματική. Παράλληλα, με το έργο θα διευθετηθούν και προβλήματα ομαλής απορροής των ομβρίων υδάτων. Αναμένεται να παραδοθεί σε διάστημα 10 μηνών μετά τη δημοπράτησή του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια σε έργα αναβάθμισης της  ποιότητας ζωής και της ασφάλειας και λειτουργικότητας των αστικών υποδομών.

Πηγή:kanaliena.gr