Τελικά δίκαια φαίνεται να λένε τον Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας πολύ τυχερό άνθρωπο. Δεν είναι μόνο ότι εκλέχτηκε από το πουθενά Δήμαρχος και είδε και έπαθε να το πιστέψει. Αλλά «Κληρονόμησε» και ένα ταμείο με 10.000.000 ευρώ αποθεματικό που σύντομα έγιναν 17.000.000 ευρώ όταν τελεσιδίκησε η διεκδίκηση του Δήμου Δραπετσώνας από την εποχή που ήταν Δήμαρχος ο Κώστας Χρονόπουλος από τον ΟΛΠ!

17.000.000 ευρώ από προσπάθειες προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και κυρίως από την επιτυχημένη έκβαση διεκδικήσεων από την ΕΥΔΑΠ, που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε αυτά προσθέτουμε και μία σειρά εγκριμένων έργων και των χρηματοδοτήσεών τους από την Περιφέρεια Αττικής η οποία δρομολογείται από το 2013. Μία σειρά έργων  που δυσκολεύεται να τα ολοκληρώσει μετά από τρία χρόνια θητείας και έχοντας χάσει χρηματοδότηση ήδη για την ανακαίνιση του Γηπέδου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ» ύψους 400.000 ευρώ!

Πως λοιπόν να μην εμφανίζεται «γενναιόδωρος» ο κύριος Δήμαρχος ξοδεύοντας 1.200.000 ευρώ συνολικά  για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις για τις οποίες ποτέ δεν εμφάνισε ολοκληρωμένο απολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Πως να μην εμφανίζεται «φιλολαϊκός» καμαρώνοντας ότι όλες οι συναυλίες (31 παρακαλώ) διοργανώθηκαν εντελώς δωρεάν;

Πως να μην ξοδεύει από εδώ και από εκεί, χωρίς να έχει ένα σοβαρό σχέδιο παρεμβάσεων, έργων, νέων υποδομών; Αφού λεφτά υπάρχουν. Τα μάζεψαν αυτοί που ο κύριος Βρετάκος κατηγορεί ότι κατάστρεψαν την πόλη.

Το συμπέρασμα λοιπόν για την μέχρι τώρα πορεία του κυρίου Βρετάκου είναι πως κάνει τσάμπα φιλολαϊκή πολιτική, με λεφτά που άλλοι πάλεψαν να μαζέψουν και ενώ ο ίδιος δεν έχει διεκδικήσει από πουθενά ούτε ευρώ!

Την ίδια τακτική όμως ακολουθεί και στο θέμα των συμβασιούχων. Πριν λίγες μέρες, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας διέθετε – κρατηθείτε παρακαλώ – περίπου 400 συμβασιούχους ενώ αξλιζει να σημειώσουμε πως την ίδια στιγμή περίμενε και πάνω από τους 200 από τα κοινωφελή προγράμματα. Στον αριθμό αυτό  προσθέτουμε καμιά 50αριά που πήρε μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης για τις εκδηλώσεις!

Αριθμός τεράστιος που δεν υπήρχε αντίστοιχος ποτέ στο παρελθόν. Ποτέ μα ποτέ, ακόμα και την εποχή της ευφορίας δεν υπήρχαν τόσες εκατοντάδες συμβασιούχοι στον Δήμο. Μάλιστα! Ο κύριος Βρετάκος δημιούργησε ένα νέο  στρατό συμβασιούχων δημιουργημένος μέσα σε συνθήκες κρίσης που προφανώς επιβαρύνει εκατομμύρια τον Προϋπολογισμό του Δήμου και το χειρότερο είναι πως κρατάει όλους αυτούς τους εργαζομένους όμηρους μίας Δημοτικής Αρχής που πνέει τα λοίσθια

Είπαμε όμως. Λεφτά υπάρχουν και ας μιλάει για κρίση ο ριζοσπάστης Δήμαρχος αφήνοντας να εννοηθεί στους πολίτες ότι αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, έτσι για να μεγεθύνει το έργο του και να ψηφοθηρήσει ( "είδατε τι κάνω μέσα στην κρίση...").

Το θέμα  είναι αρκετά βαθύ και όλοι όσοι παρακολουθούμε τα κοινά αναρωτιόμαστε τι ταμείο θα αφήσει στο τέλος της θητείας του.

Τέλος, σε αυτό το μείζον της οικονομικής διαχειρίσης και βιωσιμότητας του ίδιου του Δήμου μας αξίζει να αναφέρουμε πως  κάποιες λίγες φωνές στην Αντιπολίτευση (π.χ Ζαχαρίας Ζούπης) μπορεί να ακούγονται ως αντίδραση, απορία όμως κυριολεκτικά εντύππωση προκαλεί η σιωπή του Σωματείου Εργαζομένων. Ένα σωματείο που κάποτε είχε πυγμή, άποψη και  παρέμβαινε. Ένα σωματείο που κάποτε μιλούσε για την διασφάλιση πόρων, για προσεκτική διαχείριση. Τώρα σιωπή... Γιατί άραγε;

 Y.Γ, Αφού θες να λέγεσαι δήμαρχος της διαφάνειας πες μας τι προσωπικό είχαν οι προηγμένες δημοτικές διοικήσεις , μόνιμο και μη και ποσό έχεις εσύ

Υ.Γ.2 Πόσα λεφτά από τα 17.000.000 έχει ο Δήμος τώρα;