Ασταμάτητος ο Θρύλος! Οι ερυθρόλευκοι ξέμπλεξαν εύκολα με την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, επικρατώντας επί των Χανίων με 6-0 με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Οι Πειραιώτες, παρότι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές, ήταν απολαυστικοί σε ένα ακόμα παιχνίδι και μάλιστα πέτυχαν 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο! Το σκορ άνοιξε στο 4’ ο Ζντιέλαρ, με τον Κασάμι στο 12’ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ και να διπλασιάζει τα τέρματα του Θρύλου.

Στο 36’ ο Σεμπά έκανε το 3-0, ενώ στο 45’ ο Κασάμι "χτύπησε" για δεύτερη φορά στο ματς για το 4-0. Το πέμπτο γκολ του Ολυμπιακού πέτυχε ο Άλαν Πουλίδο (73’), ενώ το κερασάκι στην εξαώροφη τούρτα έβαλε στο 90' ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μάλιστα έχασε και πέναλτυ στο 20', με τον Πρίφτη να πέφτει σωστά και να αποκρούει.

 

Ο Μάρκο Σίλβα, ωστόσο, δεν χάρηκε όσο θα ήθελε τη νίκη του Ολυμπιακού, καθως είδε τον Ερνάνι να αποχωρεί με λυγμούς από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ φαίνεται πως τραυματίστηκε σοβαρά στο 73’, στην ασσίστ που έβγαλε στον Πουλίδο και έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 3-4 λεπτά, ενώ αποχώρησε με το φορείο.

Ανησυχία για Ερνάνι!

Ο Ερνάνι έδειχνε να υποφέρει και υπάρχει ανησυχία ότι έχει υποστεί ζημιά στο γόνατο. Μένει να μάθουμε τι ακριβώς έχει, μετά τις εξετάσεις που θα κάνει.

 

Σέντρα και γκολάρα από τον Κασάμι

Ο Θρύλος ξεκίνησε φουριόζος και μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ με τον Σάσα Ζντιέλαρ. Ο νεαρός εκμεταλλεύτηκε το άψογο στρώσιμο του Αυλωνίτη και με ένα εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πρίφτη για το 1-0. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα συνέχισαν να πιέζουν και στο 12’ "χτύπησαν" για δεύτερη φορά στο ματς, με ένα απίστευτο γκολ του Κασάμι! Ο Ελβετός έπιασε στον αέρα την μπάλα, μετά από σέντρα του Σεμπά και από το ύψος της μεγάλης περιοχής κεραυνοβόλησε κυριολεκτικά τον Πρίφτη για το 2-0. Η γκολάρα του Κασάμι θα κάνει σίγουρα το γύρο της Ευρώπης ως ένα από τα πιο όμορφα γκολ της σεζόν.

Το πρώτο του Ζντιέλαρ!

Οι παίκτες του Θρύλου παρότι είχαν καθαρίσει το ματς και την ουσιαστικά την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Κυπέλλου, συνέχισαν να βομβαρδίζουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Η ασφυκτική πίεση απέφερε πέναλτι στον Ολυμπιακό, με τον Πουλίδο να το κερδίζει από τον Μπριλάκη. Η εκτέλεση του Φουστέρ, ωστόσο, δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα ο Πρίφτης να σταθεί τυχερός και να αποκρούσει.

Ωραίος ο Άλαν!

Στο 36’ οι Φουστέρ και Πουλίδο έκρυψαν την μπάλα, με τον επερχόμενο Σεμπά να σουτάρει σε κενή εστία για να τριπλασιάσει τα τέρματα του Ολυμπιακού. Ο ερυθρόλευκος "τυφώνας", ωστόσο, δεν κόπασε ούτε στο 3-0, με τον Κασάμι δευτερόλεπτα πριν λήξει το πρώτο μέρος να αξιοποιεί την πάσα του Φούστερ και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

 

Αλλαγές και… 5-0

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάρκο Σίλβα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Σάλιακα και Μανιάτη, αντί των Ομάρ και Κασάμι. Ο Θρύλος, παρότι ο ρυθμός ήταν αισθητά πεσμένος, συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες στα καρέ του Πρίφτη. Στο 57’ Ερνάνι "έκοψε" ωραία την μπάλα στον Πουλίδο, ο Μεξικανός "άδειασε" τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ! Στο 65’ και στο 69’ ήταν σειρά του Μανιάτη να βρεθεί σε θέση βολής, όμως, και στις δύο περιπτώσεις έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ο,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο διεθνής μέσος, το έπραξε στο 73’ ο Πουλίδο.

Η φάση ξεκίνησε από τον Ερνάνι, που άδειασε εντυπωσιακά τον Ρίκκα και γύρισε στον Μεξικανό, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα από κοντά να κάνει το 5-0. Ο Μάρκο Σίλβα, όμως, δεν χάρηκε όσο θα ήθελε το γκολ του Λατινοαμερικάνου άσου, καθώς στη φάση του γκολ τραυματίστηκε ο Ερνάνι. Ο Πορτογάλος μάλιστα αποχώρησε με λυγμούς από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας τη θέση του στον Μανθάτη. Το κερασάκι στην… εξαώροφο τούρτα έβαλε στο 90ο λεπτό ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με δυνατό ευθύβολο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σκόραρε για το τελικό 6-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.: Καπίνο, Ελαμπντελλαουί (46' Σάλιακας), Αυλωνίτης, Μποτία, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Κασάμι (46' Μανιάτης), Φουστέρ, Σεμπά, Ερνάνι (λ.τρ. 76' Μανθάτης), Πουλίδο.

Α.Ο. ΧΑΝΙΑ: Πρίφτης, Παγώνης (46' Φυνικάκης), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Χατζηλιάδης 46' Μπουζούκης), Γκέσιος, Τσούτσης, Άλβες, Ρίκκα, Λίτα, Νύκταρης (72' Σάντερσον).