Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, μια επέτειο από την οποία ακόμη και σήμερα προσλαμβάνουμε σημαντικά μηνύματα και αντλούμε πολύτιμα διδάγματα.

Το «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της αδιάσπαστης ενότητας, της σύμπνοιας και της αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Είναι σταθμός με βαθύ νόημα που θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, τον αγώνα για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου επιτάσσει να θέσουμε ως γνώμονα και στόχευση της συλλογικής μας δράσης τη δημιουργία μιας Ελλάδας ισχυρής και περήφανης. Μιας χώρας που θα διασφαλίζει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της το δικαίωμα να ζουν σε μια ανοιχτή κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, ευημερίας και αλληλεγγύης.

Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και να συνεχίσουμε να τιμούμε στην πράξη όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για την εθνική ανεξαρτησία, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για να μπορούμε εμείς ελεύθεροι να απολαμβάνουμε ανεμπόδιστα τα αγαθά της δημιουργίας και της προκοπής. 

Ας εμπνευστούμε από τη γενιά του 1940 και ας υψώσουμε με περηφάνια και σεβασμό το σύμβολο μας, την ελληνική σημαία, στους επαγγελματικούς μας χώρους και όχι μόνο, ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης.