Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε χτες το βράδυ στον Πειραιά και ειδικότερα στη μουσική σκηνή Κρεμλίνο όπου και πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία.

Ο ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ έφτασε λίγο μετά τις 19:30 στην πλατεία Κοραή όπου και τον υποδέχτηκαν περίπου 400 άτομα προσκεκλημένα από τους εθελοντές που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του στον Πειραιά, εκπρόσωπος των οποίων ήταν ο οικονομολόγος Σπύρος Βογιατζής ο οποίος τον καλωσόρισε και του έδωσε το λόγο.

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χειροκροτήθηκε αρκετές φορές από τους υποστηρικτές του, ειδικά σε σημεία που έβαλε κατά της συγκυβέρνησης και της ένοχης σιωπής του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα ηθικής όπως αυτά που αφορούν τις «συνομιλίες του εθνικοσοσιαλιστή προνομιακού συνομιλητή τους Πάνου Καμμένου με ισοβίτες», αλλά και τις «ρουλέτες που έπαιζε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στα καζίνο της Αγγλίας».

Όσον αφορά τα εσωτερικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως δεν έχει σκοπό να αντιπαρατεθεί δημόσια με κανέναν από τους συνυποψήφιους του, πως αυτό που λείπει από τον χώρο είναι η ενότητα και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού αφηγήματος το οποίο θα τονίζει και θα αγκαλιάζει όλα όσα προσέφερε η προοδευτική παράταξη στη χώρα.