Με την Τουρκία να μην θυμίζει κανονική ομάδα, η Εθνική μας Ομάδα των Ανδρών μπήκε στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του ευρωπαϊκού πόλο με αυτοσκοπό τη μεγάλη διαφορά στο σκορ.

Παρόλα αυτά, οι Έλληνες διεθνείς φάνηκε ότι αγχώθηκαν προς στιγμήν, λόγω της υποχρέωσης να σκοράρουν πολλά γκολ και εμφανίστηκαν νευρικοί στην τελική προσπάθεια, επομένως και άστοχοι (τελικό ποσοστό 21/40).

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο και ένα δυνατό τέταρτο οκτάλεπτο, η Ελλάδα πήρε φυσικά τη νίκη κόντρα στην Τουρκία με σκορ 21-6.

Προφανώς, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου διέλυσαν τους Τούρκους, όμως ο προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι η διαφορά θα έπρεπε να έχει διογκωθεί από το πρώτο οκτάλεπτο, κάτι που έγινε στο δεύτερο και ειδικότερα στο τέταρτο οκτάλεπτο, όταν οι Τούρκοι είχαν πετάξει λευκή πετσέτα.

Πέραν των πολλών γκολ, με τον Αλέξανδρο Γούνα να σκοράρει έξι φορές, τον Άγγελο Βλαχόπουλο τρεις, τον Χρήστο Αφρουδάκη 4/4 και τον Γιάννη Φουντούλη, ακόμη τέσσερα, η Εθνική είχε κόντρα στους Τούρκους και δύο… πλειμέικερ, καθώς ο Μανώλης Μυλωνάκης είχε 7 ασσίστ, ενώ ο Άγγελος Βλαχόπουλος 5.

Με την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση, η Ελλάδα έφθασε τους 4 βαθμούς, όμως ενδέχεται η σημερινή αστοχία και το κακό πρώτο ημίχρονο με αντίπαλο την Τουρκία, να αποβεί μοιραίο στην ισοβαθμία με τους Ούγγρους, ενώ εκκρεμεί η αναμέτρηση Ελλάδα - Ρωσσία.

 

Τα οκτάλεπτα

1-2

3-6

1-6

1-7

ΤΟΥΡΚΙΑ: Σούταλο 1, Οζμπάκις 2, Κορόλια 1, Μπεσκαρντεσλέρ 1, Τσαγκατάι 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Μυλωνάκης 2, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Αφρουδάκης 4, Κολόμβος 1, Γούνας 6, Βλαχόπουλος 3.

 

Η βαθμολογία

1. ΕΛΛΑΔΑ 4 (29-14)*
2. Ρωσσία 3 (17-8)
3. Ουγγαρία 1 (8-8)
4. Τουρκία 0 (14-38)*

*Ματς περισσότερο

Η επόμενη (3η) αγωνιστική
Πέμπτη 15/1
10:30 Ουγγαρία-Τουρκία
21:15 Ρωσσία-Ελλάδα