Ποδαρικό με το δεξί έκανε για τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός, αφού επικράτησε με 3-0 σετ (25-15, 25-23, 25-19) του Φοίνικα Σύρου στο ντέρμπy κορυφής της 12ης αγωνιστικής, με την οποία άνοιξε η αυλαία του Β' Γύρου. 

Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση μετά την διακοπή των 20 ημερών, πήραν την ρεβάνς για την ήττα με 3-2 στην Σύρο και άφησαν τρεις βαθμούς πίσω τους νησιώτες. Παράλληλα νίκησαν και τα αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, αφού αφού δεν αγωνίστηκαν οι Παπαδόπουλος και Γκούζντα που είχαν πυρετό, ο Όγκουρτσακ έπαιξε με πυρετό, ενώ ελάχιστα αγωνίστηκε ο Έγκλεσκαλνς. Πρωταγωνιστής της ερυθρόλευκης νίκης ήταν ο Μπόζινταρ Τσουκ, που αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ενώ άψογη ήταν η λειτουργία του Ολυμπιακού στο σερβίς και στο μπλοκ κυρίως στο πρώτο σετ.

Με περίπατο στο πρώτο σετ και σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο

Οι Πειραιωτών μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και εκμεταλλευόμενοι την πολύ καλή λειτουργία του μπλοκ, αγωνίστηκαν σε υψηλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του σετ. Το γρήγορο ερυθρόλευκο +4 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-4) αυξήθηκε και η διαφορά έφτασε σε διψήφια νούμερα μέχρι το 22-12 και το τελικό 25- με το οποίο ο Θρύλος προηγήθηκε 1-0.

Στην έναρξη του δεύτερου σετ οι Πειραιώτες εμφάνισαν σημάδια χαλάρωσης με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω με -5 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (3-8). Την εις βάρος του διαφορά κάλυψε ο Ολυμπιακός με ένα σερί 4-0 για να ισοφαρίσει σε 16-16, αλλά στη συνέχεια προσπέρασε ξανά ο Φοίνικας με +2 (17-19) αρχικά και με +3 (18-21). Όμως ο Θρύλος ισοφάρισε σε 22-22 με τον Τσουκ και με τριπλό μπλοκ των Σουλτανόπουλου, Φιλίποφ και Όγκουρτσακ στον Ντόκιτς πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο σετ με 23-22. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 23-23, αλλά οι ερυθρόλευκοι μετά από φάση διαρκείας προσπέρασαν μετά το μπλοκ άουτ του Φέργκιουσον και ολοκλήρωσαν τη σπουδαία ανατροπή με μεγάλο μπλοκ του Σακόγλου στον Κάλντογουελ.

Γρήγορα και πειστικά

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το 2-0 και τον τρόπο που ανέτρεψε της εις βάρος του κατάσταση στο μπήκε ο Θρύλος στο 3ο σετ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έχει τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια και να προηγηθεί με +4 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-4). Στη συνέχεια του σετ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στον πόντο (13-12 και 14-13), αλλά και τις δυο φορές οι Πειραιώτες δεν τους επέτρεψαν να ισοφαρίσουν. Αυτό συνέβη τελικά με την τρίτη απόπειρα των Συριανών από την οποία προέκυψε το 15-15, αλλά η ομάδα του Ρομπέρτο Πιάτσα ήταν αυτή που πήγε με προβάδισμα στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Από κει και πέρα ο Θρύλος ανέβασε ξανά στροφές και έφτασε στην τελική επικράτηση με 25-19

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντίμα Φιλίποφ παρέλαβε το βραβείο του MVPτης 10ης αγωνιστικής. Τη βράβευση έκανε ο εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου GiovantiTravel, Παναγιώτης Μάρκου, που αποτελεί εκ των χορηγών του Ολυμπιακού.

 

Τα σετ:

3-0

25-15

25-23

25-19

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Ρομέρτο Πιάτσα): Σακόγλου 10 (7/22 επ., 3 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 6 (3/4 επ., 3 μπλοκ), Φιλίποφ, Τσουκ 17 (12/16 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ, 50% υπ., Όγκουρτσακ 7 (4/14 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 70% υπ.), Σπίνου 7 (7/10 επ.), Ταμπουρατζής  -λ (38% υπ.)/ Έγκλεσκαλνς 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ), Στιβαχτής, Κοκκινάκης

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Ν. Νίκολιτς): Χαραλαμπίδης 8 (7/11 επ., 1 μπλοκ), Φέργκιουσον 1 (1 μπλοκ), Πάρις 1 (1/3 επ.), Κάλντγουελ 6 (6/17 επ., 50% υπ.), Ντόκιτς 14 (13/36 επ., 1 άσσος), Παπαδόπουλος 10 (10/16 επ., 38% υπ.), Ζήσης –λ (68% υπ.)/ Λάππας 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ, 29% υπ.)

Πιάτσα: "Ξεκινήσαμε με τον τρόπο που θέλαμε"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα δήλωσε μετά την επικράτηση κόντρα στο Φοίνικα Σύρου: "Ξεκινήσαμε με τον τρόπο που θέλαμε τις υποχρεώσεις μας τη νέα χρονιά. Πραγματοποιήσαμε καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές και είμαι ικανοποιημένος από τους τρεις πόντους. Τώρα αφήνουμε πίσω αυτό το ματς γιατί μας περιμένει δύσκολη συνέχεια, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Ορεστιάδα και ενώ μετά ακολουθούν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πραγματικά ο επόμενος μήνας είναι πολύ δύσκολος για εμάς και θα πρέπει να αγωνιζόμαστε συνεχώς σε υψηλό επίπεδο".

 

Σακόγλου: "Ζούμε για τα δύσκολα παιχνίδια"

Ο Χάρης Σακόγλου δήλωσε μετά το ματς: "Μπήκαμε φρέσκοι σήμερα μετά και την ξεκούραση που είχε προηγηθεί. Γνωρίζαμε ότι η Σύρος δεν παίζει τόσο καλά μακριά από την έδρα της, στην οποία είχαμε χάσει από δικό μας λάθος. Θέλαμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολα, ζοριστήκαμε λίγο στο δεύτερο σετ, αλλά δεν το βάλαμε κάτω και τα καταφέραμε. Ζούμε για τα δύσκολα παιχνίδια και για αυτό ήρθαμε στον Ολυμπιακό, για να έχουμε δύσκολο πρόγραμμα όπως αυτό που ακολουθεί με τις συνεχείς αναμετρήσεις και ταξίδια".