Τα Παραπολιτικά κυκλοφορούν ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου με μεγάλες προσφορές

Νέα μεγάλη εκδοτική προσφορά, ένα μοναδικό σπουδαίο ιστορικό ντοκουμέντο «Σημαίες Ελευθερίας» που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι

Όλες οι ελληνικές σημαίες από την Ελληνική Επανάσταση ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Τα Παραπολιτικά εξασφάλισαν για όλους τους αναγνώστες μια σημαντική ιστορική προσφορά, παρακαταθήκη σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνικό σπίτι. Το εκπληκτικό φωτογραφικό λεύκωμα «Σημαίες Ελευθερίας» από την Ιστορική και Εθνολογική εταιρεία της Ελλάδος. Το εκπληκτικό αυτό βιβλίο μας παρουσιάζει, μέσα από την πλούσια έγχρωμη εικονογράφηση του, όλα τα κειμήλια των αγώνων του Έθνους, όλα τα σύμβολα ελευθερίας που κυμάτισαν στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, ανά τους αιώνες!

Η Συλλογή Σημαιών του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου αριθμεί περί τις 250 ελληνικές και ξένες σημαίες. Τον πυρήνα της αποτέλεσαν σημαίες της Επανάστασης του 1821 οι οποίες κοσμούσαν την Αίθουσα των Τροπαίων των Παλαιών Ανακτόρων, πριν την πυρκαγιά του 1909. Μετά την καταστροφή της αίθουσας, όσες από αυτές τις σημαίες διασώθηκαν, δωρίθηκαν στην Ι.Ε.Ε.Ε. με τη μεσολάβηση του Υπουργείου Στρατιωτικών. Η Συλλογή ενδεικτικά περιλαμβάνει: Σημαία από τη Ζάκυνθο της περιόδου της Ενετοκρατίας στα Επτάνησα. Μπαϊράκια της προεπαναστατικής περιόδου. Σημαίες της Επανάστασης του 1821, με σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και κυανόλευκες. Σημαίες της οθωνικής περιόδου, που φέρουν το φοίνικα, το μονόγραμμα του βασιλέα Όθωνα ή το βαυαρικό θυρεό, αλλά και σημαίες των ελληνικών εθελοντικών στρατιωτικών σωμάτων που πολέμησαν εκτός Ελλάδος. Σημαίες των απελευθερωτικών αγώνων Ηπείρου, Μακεδονίας και Κρήτης, των στρατιωτικών ταγμάτων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913) και τη Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922), σημαίες Διοικητηρίων, οχυρών αλλά και υποβρυχίων από τον Ελληνοϊταλικό (1940-1941) και Ελληνογερμανικό Πόλεμο (1941) και τέλος λάφυρα από την Επανάσταση του 1821, τους Βαλκανικούς Πολέμους και τη Μικρασιατική Εκστρατεία. Πλούσια και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, η Συλλογή διαμορφώθηκε σταδιακά και σχεδόν αποκλειστικά μέσω δωρεών.

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ‘ΟΧΙ’

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

Μαζί,

Ντόρα, η μικρή εξερευνήτρια. Μη χάσετε 4ο DVD με 3 απίθανα εισιτήρια
Η Ντόρα διασκεδάζει τα παιδιά μέσα από τις ιστορίες της και ταυτόχρονα τα μαθαίνει αγγλικά και τα καλεί σε συμμετοχή σε νέες περιπέτειες με τον πιο διαδραστικό τρόπο μαθαίνοντας τα να εξερευνούν και να επικοινωνούν. Στον 8ο και πιο πρόσφατο κύκλο, που κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο με την απλή έκδοση, η αγαπημένη φίλη των παιδιών εξερευνά τον κόσμο γύρω της, παρέα με τον καλύτερό της φίλο, τον Μπουτς το μαϊμουδάκι. Ζητώντας τη βοήθεια του κοινού και του πιστού της Χάρτη, που είναι έτοιμος πάντα να της δείξει το δρόμο, η Ντόρα λύνει τους γρίφους και ξεπερνά τα εμπόδια που συναντά στην πορεία της. Σε κάθε επεισόδιο η Ντόρα και ο Μπουτς ξεκινούν για μια συναρπαστική εξερεύνηση γεμάτη φαντασία ή για μια αποστολή με σκοπό να βοηθήσουν κάποιον που τους χρειάζεται, διασκεδάζοντας τα παιδιά και κάνοντάς τα να θέλουν να συμμετάσχουν και αυτά.