Οσο και αν στον ΠΑΟΚ προσπαθούν να το κρύψουν, δεν μπορούν να ξεγελάσουν, παρά να επιβεβαιώσουν (αν και ούτε αυτό χρειάζεται) ότι ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), ο οποίος σφυρίζει απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης», είναι ο αγαπημένος τους διαιτητής. Είναι ο ρέφερι που τους έδωσε το Κύπελλο στον τελικό του αίσχους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αφού το λάθος του να μην αποβάλει τον Μάτος, ο οποίος στο 7’ έριξε αγκωνιά στον Πατίτο, κατά σύμπτωση ήρθε και έδεσε με το γκολ-οφσάιντ του Καλφόγλου (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1).

Στη διαιτητική πιάτσα έχουν να λένε πως αυτό το λάθος αποτέλεσε το… διαβατήριο για να ανέβει κατηγορία στην UEFA (από την 3η στη 2η) κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Καθόλου τυχαίο ότι παρότι ανακάλυψαν το… ταλέντο του, δεν τον χρησιμοποιούν στην Ευρώπη, σε σύγκριση με τους άλλους διεθνείς.

Ο Κομίνης, λοιπόν, αδίκησε τον Ολυμπιακό μέχρι και στο περσινό εντός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη (2-0) σε πεντακάθαρη ανατροπή του Ζίβκοβιτς στον Μανθάτη στο 69’, όταν το ματς ήταν ακόμα στο 1-0, καθώς το δεύτερο τέρμα μπήκε στις καθυστερήσεις. Ακόμα χειρότερη ήταν η διαιτησία του στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0, που έγινε στις 19 Μαρτίου. Σε αυτό το ματς ο διεθνής ρέφερι έκανε τρία μεγάλα λάθη: 1) Επρεπε να αποβάλει τον Μολέδο στο 41’, ο οποίος πήγε με τις τάπες στα πλευρά του Ελιουνούσι και ο κανονισμός προβλέπει κόκκινη κάρτα για τέτοια μαρκαρίσματα, 2) Επρεπε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη και τον Βιγιαφάνιες στο 73’, όταν έκανε σκληρό φάουλ στον Φορτούνη, 3) Επρεπε, πάντα με βάση τον κανονισμό, να δώσει πέναλτι του Κουτρουμπή στον Μποτία στο 83’, καθώς ο παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε κάτω τον Ισπανό αμυντικό.

«ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ» Ο ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

«Επικίνδυνος» από αγωνιστικής άποψης είναι και ο Ευθυμιάδης (Πιερίας). Δεν ξέρουμε τι παθαίνει, ίσως επειδή είναι από γειτονική ένωση, αλλά κάνει λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ, όταν μπαίνει σε παιχνίδια του. Οπως στο περσινό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 που αντί να δώσει άουτ, έδωσε κόρνερ και μπήκε το γκολ που έκρινε το ματς.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 22/10/2017)