Οι εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής στην κεντροαριστερά μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα στρατόπεδα των υποψήφιων συγκεντρώνονται, συσπειρώνονται και είναι έτοιμα για να δώσουν την τελική τους μάχη στις 12 Νοεμβρίου.

Η Φώφη Γεννημάτα στην περιοχή του Πειραιά έχει στο πλευρό της πληθώρα στελεχών προερχόμενα κυρίως από το λεγόμενο προεδρικό μπλοκ.

Μερικοί από αυτούς που στηρίζουν την υποψηφιότητα της κυρίας Γεννηματά είναι οι Αντιδήμαρχοι Αβραμίδης Τάκης, Γαϊτανάρος Στέλιος, Καρβουνάς Νίκος,  ο πρώην αντιδήμαρχος και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαλτέζος Μιχάλης, ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης βρόντος και η Βλασσοπουλου Νίτσα η οποία είναι παιδιάτρος και υπήρξε για χρόνια δημοτική σύμβουλος.  

Εκτός όμως από τα αυτοδιοικητικά πρόσωπα η κυρία Γεννηματά θα έχει στο πλευρό της και στελέχη που προέρχονται από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ όπως ο Κώστας Παπαδημητρίου ο οποίος είναι αρκετά γνωστός στους κομματικούς κύκλους από την επιρροή που ασκεί στην σπουδάζουσα του πανεπιστήμιου Πειραιά, η οποία και αποτελεί μεγάλη δεξαμενή ψήφων, αλλά και ο Τάσος Καλαφάτης ο οποίος πρόσφατα εκλέχτηκε και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ της Α΄ Πειραιά.

Στο πλευρό της η Φώφη Γεννηματά θα έχει όμως και αρκετά στελέχη από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσισαλιστων του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου όπως ο νομικός Βασίλης Κατσαφάδος, ο τραπεζικός Λάζαρος Αθανασιάδης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παρασκευόπουλος Δημήτρης.