Το ιστορικό παρελθόν της Προοδευτικής στο πειραϊκό και στο εν γένει Ελληνικό ποδό-σφαιρο, αναβιώνει την προσεχή Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού, αίθουσα Πλειάδες (Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών) σε ειδική εκδήλωση και στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Της Κυριακής τα είδωλα».

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Χρήστος Σωτηρακόπουλος συζητά με τους δημοσιογράφους Όλγα Νικολαϊδου, Παύλο Γερακάρη, τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Προοδευτικής Γιάννη Μαντρέκα, με συντονιστή τον επίσης βετεράνο Νίκο Μάλλιαρη, για την ομάδα του Κορυδαλλού που συμπλήρωσε 90 χρόνια δράσης και έγραψε λαμπρές σελίδες τις δεκαετίες του 1960 και 1970.

Στην εκδήλωση, που γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Κορυδαλλού και του Οργανι-σμού Άθλησης και Πολιτισμού, έχουν προσκληθεί και θα παραστούν μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και φίλαθλοι, ενώ θα προβληθούν εικόνες από τις συναρπαστικές εμφανίσεις της Προοδευτικής σε αγώνες πρωταθλημάτων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας και του Κυπέλλου Ελλάδος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.