Στην εξαιρετική σχέση που έχει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε αναφέρθηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης, μετά το τέλος του παιχνιδιού ανάμεσα στον Θρύλο και την Μπαρτσελόνα.  Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή της καταλανικής ομάδας, την οποία χαρακτήρισε ως την καλύτερη στον κόσμο.

Παράλληλα, τόνισε ότι έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού και επισήμανε ότι από εδώ και πέρα οι Πειραιώτες στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει τον Ναό την Κυριακή και να αποθεώσει τους παίκτες του Θρύλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Με τον Ερνέστο ήταν κάτι καταπληκτικό. Τα λόγια που είπε για μένα. Μέχρι και ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα μου είπε ότι ο Βαλβέρδε σας έχει τρομακτική αγάπη. Πήραμε 8 τίτλους με τον Βαλβέρδε. Καταλαβαίνεις τι δεσμός υπάρχει μεταξύ μας. Είδα μια διαφορετική Μπαρτσελόνα σήμερα. Ο Ερνέστο έχει δώσει σιγά σιγά αυτό που θέλει στην ομάδα. Δεν έχω δει πιο γρήγορη ομάδα. Εμειναν με 10 παίκτες και έπαιζαν λες και ήταν 12. Είμαι ευχαριστημένος. Δικαιολογείται η ήττα σε αυτή την έδρα. Για εμένα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Δεν παίζεται με τίποτα και εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσουμε την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ, θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να γίνει πανζουρλισμός. Να αποθεώσουν την ομάδα και τους παίκτες. Οι παίκτες ήταν δύσκολο να παίξουν σήμερα. Τώρα θέλω να πω ορισμένα λόγια για αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Εμαθα ότι ο ΠΑΟΚ βγήκε και διαμαρτυρήθηκε για τον διαιτητή της Κυριακής. Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα, διότι αυτός ο κύριος, ο Κομίνης, είναι αυτός που του έδωσε τίτλο μετά από δεκαετίες! Κέρδισαν με οφσάιντ γκολ στον τελικό του Βόλου και έχουν το θράσος να μιλάνε για τον Κομίνη. Ας έβαζαν τον Κύζα. Ο κύριος Κουκουλάκης και ο Δέδες είναι πρωτοπόροι σε αυτό. Ο Σκωτσέζος σήμερα σεβάστηκε και τις δύο ομάδες. Εδειξε κόκκινη κάρτα στον Πικέ. Βλέπετε τι διαιτητές υπάρχουν στο εξωτερικό και τι διαιτητές έχουμε μαζέψει στην Ελλάδα. Εχουν πάρει από τον Ολυμπιακό 8 βαθμούς. Δεν έχουμε ποτέ παράπονο από τους ξένους διαιτητές. Δεν κάνουν εσκεμμένα σφυρίγματα. Να δούμε πότε επιτέλους θα συνέλθουν. Ξαναλέω ότι ο κόσμος πρέπει να μαζευτεί την Κυριακή στο γήπεδο και να γεμίσει το Καραϊσκάκη. Από εκεί και πέρα, σαν ομάδα, πρέπει να δείξουν τον καλύτερό μας εαυτό»