Καραπαπάς: Εμείς καταδικάζουμε τη βία, απ' όπου προέρχεται

Θέση για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών πήρε με τοποθέτησή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Κώστας Καραπαπάς. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανέφερε πως καταδικάζουν όλοι τη βία και πρόσθεσε τι οπαδοί χειροκρότησαν στο τέλος τον Χριστοδουλόπουλο. Παράλληλα, είπε πως η Πολιτεία αντέδρασε άμεσα και μακάρι αυτό να γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις. Αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της ομάδας, όπως για παράδειγμα στον Τάκη Λεμονή, αλλά και σε ρεπορτάζ τα οποία έχουν σχέση με την καταγγελία στον Λιβάγια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Sport 24 Radio 103,3

-Εάν είναι καλύτερο για τον Ολυμπιακό να φύγει η Εθνική ομάδα από το Καραϊσκάκη: «Ο Ολυμπιακός διαθέτει το πιο σύγχρονο και το καλύτερο γήπεδο στη χώρα αυτή τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός για να βοηθήσει την Εθνική ομάδα, έχει παραχωρήσει το γήπεδό του εδώ και πολλά χρόνια, για να αγωνίζεται η Εθνική ομάδα και να έχει μία καλή έδρα, με πολύ καλές εγκαταστάσεις, σ’ ένα πολύ σύγχρονο γήπεδο».

-Εάν ισχύει το ποσό των 200.000 ευρώ που φημολογείται ότι πληρώνει η ΕΠΟ στην Καραϊσκάκης ΑΕ: «Δεν υπάρχει κανένα αντίτιμο. Αυτό όποιος το λέει είναι ψεύτης. Υπάρχει σύμβαση της Καραϊσκάκης ΑΕ με την ΕΠΟ, στην οποία περιγράφεται ακριβέστατα, ότι δεν υπάρχει κανένα αντίτιμο και ότι το γήπεδο παραχωρείται από την Καραϊσκάκης ΑΕ για τους αγώνες της Εθνικής, με μόνη υποχρέωση της Εθνικής, να ενημερώνει, από πριν, ποιες είναι οι ημερομηνίες που θα αγωνιστεί, ώστε να μην υπάρχει θέμα με τον Ολυμπιακό.  Μόνο η ΠΑΕ Ολυμπιακός πληρώνει αντίτιμο για το Καραϊσκάκη!».

-Εάν όσα γράφονται τις δύο τελευταίες ημέρες για τις 200.000 ευρώ που πληρώνει η ΕΠΟ στην Καραϊσκάκης ΑΕ, είναι ψέματα: «Δεν μπορώ να ξέρω από πού το έβγαλαν αυτό. Υποθέτω όμως, επειδή έχουν κάποια έξοδα στην ΕΠΟ που αφορούν στο Καραϊσκάκη, όπως για παράδειγμα, τα έξοδα που κάνουν για ασφάλεια, για matchprogram ή για άλλα έξοδα ενός αγώνα, φαντάζομαι ότι υποθέτουν ότι αυτά είναι αντίτιμα για το Καραϊσκάκη ενώ δεν είναι. Σας λέω λοιπόν, ότι η Καραϊσκάκης ΑΕ παίρνει 0 ευρώ, δεν παίρνει τίποτα δηλαδή από την ΕΠΟ και είναι μία παραχώρηση του Καραϊσκάκη στην Εθνική.

Είναι μία παραχώρηση η οποία έχει γίνει για τον εξής λόγο: Γιατί το Καραϊσκάκη είναι το πιο ασφαλές, το πιο όμορφο και το πιο λειτουργικό γήπεδο στην Ελλάδα, είναι ένα γήπεδο το οποίο χαίρονται να παίζουν πάρα πολύ ποδοσφαιριστές της Εθνικής, οι προπονητές της Εθνικής και όλος ο κόσμος χαίρεται πάρα πολύ. Τώρα, αν πριν από ένα παιχνίδι, η διοίκηση της ΕΠΟ θέλει να καταναλώσει φαγητό στο πολυτελές εστιατόριο του γηπέδου ή αν έχουν security με ειδικές συμφωνίες και πληρώνουν παραπάνω, αυτό δεν είναι δικιά μας δουλειά. Δεν είναι δουλειά ούτε του Ολυμπιακού, ούτε του Καραϊσκάκη. Είναι δουλειά της ΕΠΟ, οπότε εκεί πρέπει να απευθύνονται οι ερωτήσεις σας. Εγώ σας λέω απλά, ότι δεν υπάρχει κανένα αντίτιμο στις συμβατικές υποχρεώσεις της ΕΠΟ με το Καραϊσκάκης. Ο μόνος που πληρώνει αντίτιμο για το Καραϊσκάκη για να αγωνίζεται, είναι ο Ολυμπιακός».

-Για τις σουίτες του γηπέδου: «Οι σουίτες του Ολυμπιακού είναι μία εγκατάσταση η οποία είναι ξεχωριστή από το γήπεδο. Είναι μία εγκατάσταση που δουλεύει καθημερινά. Εκτός αγώνων, ένας άνθρωπος που έχει πληρώσει για έναν χρόνο για να νοικιάσει τη σουίτα, επειδή νοικιάζει έναν χώρο μπορεί να τον έχει για γραφείο. Υπάρχουν επιχειρηματίες που στο Καραϊσκάκη κάνουν τα ραντεβού τους κάθε μέρα. Οι σουίτες λειτουργούν καθημερινά και με σέρβις. Με εστιατόριο, με μπαρ, με όλα. Δεν είναι κάτι το οποίο είναι άγνωστο σε κανέναν και όταν γίνεται μία σύμβαση, ξεκαθαρίζεις ότι όταν ένας άνθρωπος έχει νοικιάσει έναν χώρο, μία σουίτα και έχει μέσα ραντεβού για τη δουλειά του, δεν μπορείς να τον βγάλεις έξω όταν παίζει η Εθνική, σε ένα γήπεδο που το παραχωρείς. Είναι πολύ απλό νομίζω. Είναι λειτουργικό το θέμα. Από εκεί και πέρα να σας πω κάτι; Δηλαδή οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του 2004, στις σουίτες του Καραϊσκάκη δεν είναι όταν παίζει η Εθνική;».

-Για τους security και αν είναι ίδιοι όταν παίζει ο Ολυμπιακός και η Εθνική: «Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά. Με την ασφάλεια δεν έχω καμία δουλειά. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι έγινε ένα ατυχές περιστατικό, σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται. Από εκεί και πέρα, βλέπω πάρα πολλούς οι οποίοι έχουν πέσει από τα σύννεφα με το περιστατικό που συνέβη, νομίζω δυστυχώς, αυτό το περιστατικό θα το βλέπαμε σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας. Ξαναλέω δυστυχώς, θα βλέπαμε τις ίδιες εικόνες. Δεν θα άλλαζε δηλαδή αν ένας οπαδός του Ολυμπιακού με φανέλα της ομάδας του, παρακολουθούσε ματς της Εθνικής στη θύρα 13, στη θύρα 4 ή αντίστοιχα ένας οπαδός του Άρη στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Την ίδια εικόνα θα βλέπαμε, δυστυχώς, το ξαναλέω, αλλά έτσι είναι η Ελλάδα. Για να μην κάνουμε όλοι τους έκπληκτους, εκτός αν ορισμένοι απ’ αυτούς που αρθρογραφούν σε σάιτ ή μιλάνε στα ραδιόφωνα, ζουν στην Ισπανία. Αν ζουν εκεί και τους κάνει εντύπωση αυτό που βλέπουν εδώ, τότε να έρθουν να ζήσουν λίγο στην Ελλάδα.

Επίσης, θέλω να πω και κάτι άλλο. Άκουσα πολλούς να λένε ότι στο Καραϊσκάκη πηγαίνουν μόνο Ολυμπιακοί όταν παίζει η Εθνική. Όταν λοιπόν έγινε αυτό το περιστατικό, άκουσα πολλούς να αποδοκιμάζουν αυτό που συνέβαινε. Άρα κι αυτοί Ολυμπιακοί  ήταν; Μέσα στο γήπεδο επίσης δεν θα υπήρχαν Παναθηναϊκοί, ΠΑΟΚτζήδες, ΑΕΚτζήδες, εσείς τι λέτε; Έπαθε κανείς κάτι; Τους πείραξε κανένας; Έγινε κάτι κακό τόσα χρόνια που παίζει η Εθνική; Αυτό που έγινε προχθές, ήταν ότι εμφανίστηκε ένας άνθρωπος ο οποίος δεν πήγε με τη φανέλα του στο γήπεδο, γιατί ακούω από πολλούς «αθωόπληκτους» όπως τους ονομάζω εγώ, να λένε ότι πήγε κάποιος με τη φανέλα της ομάδας του στο γήπεδο. Δεν πήγε με τη φανέλα του στο γήπεδο. Εννοώ ότι ο άνθρωπος φορούσε ένα φούτερ, γιατί αυτές τις κακές στιγμές μπορεί να τις είχαμε δει πιο νωρίς. Όπως ξαναλέω σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος. Βλέπω μια… δαιμονοποίηση του Καραϊσκάκη, αυτό προσπαθώ να πω. 

-Για το πότε ολοκληρώνεται η σύμβαση της ΕΠΟ με την Καραϊσκάκης ΑΕ για τα παιχνίδια της Εθνικής: «Δεν το ξέρω συγκεκριμένα, χρονικά. Φαντάζομαι ότι εάν θέλει να πει η ΕΠΟ ότι δεν θέλει να αγωνίζεται πλέον στο Καραϊσκάκη, δεν τίθεται κανένα θέμα.»

-Εάν η ΕΠΟ έχει ενημερώσει τον Ολυμπιακό ότι θέλει να αποχωρήσει από το Καραϊσκάκη για να αλλάξει έδρα η Εθνική: «Όχι. Αντιθέτως μάλιστα. Ξαναλέω, ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός έχει παραχωρήσει το Καραϊσκάκης για να παίζει η Εθνική, χωρίς να υπάρχει κάποιο κέρδος. Δεν κερδίζει κάτι η ΠΑΕ Ολυμπιακός ή το Καραϊσκάκη. Προσφορά είναι στην Εθνική. Αν κάποιος θέλει να προσφέρει κάτι περισσότερο στην Εθνική, μακάρι να το κάνει.

Αρκεί όπου παίζει η Εθνική, να μην γιουχάρονται οι ποδοσφαιριστές στα κόρνερ που θα εκτελούν. Γιατί ακούω πολλά για τις έδρες της Εθνικής, αλλά δεν θυμάμαι στο Καραϊσκάκη να έχει γιουχάρει κανείς κάποιον παίκτη επειδή δεν παίζει στον Ολυμπιακό.

Επίσης είδα ένα θέμα σε μία ιστοσελίδα του ομίλου σας στο contra.gr συγκεκριμένα, ότι αυτοί οι… «κακοί» άνθρωποι που κάθονται στη Θύρα 7 του Καραϊσκάκη, χειροκροτούσαν τον Χριστοδουλόπουλο και την κόρη του, που λίγο καιρό πριν, είχε βάλει δύο γκολ στον Ολυμπιακό.

Καταλαβαίνω, το να γράφουν κάποιοι επειδή κάνουν μία συγκεκριμένη «εργολαβική» δουλειά και να θέλουν να πλήττουν τον Ολυμπιακό με οποιαδήποτε αφορμή. Αλλά τώρα να φτάσουμε να πούμε για το κακό Καραϊσκάκη και τους κακούς Ολυμπιακούς που δεν αγαπάνε την Εθνική, νομίζω ότι παράγινε αυτές τις δύο ημέρες τώρα και κάποια στιγμή θα πρέπει και να κατέβουν οι τόνοι και να καταλάβουν όλοι τι έχει γίνει.

Επίσης, βλέπω μία τρομερή κινητοποίηση της Πολιτείας σε όλα τα επίπεδα γι’ αυτό το περιστατικό που συνέβη, έτσι πρέπει να λειτουργούν όμως πάντα. Σε όλα τα περιστατικά και σε σοβαρότερα. Με μαχαιρώματα που έχουμε δει σε τελικούς, να λειτουργούν πάντα έτσι. Μ’ αυτή την ένταση και την ευαισθησία. Να μην είναι μονίμως ευαισθητοποιημένοι σε μία κατάσταση μόνο σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω ότι είναι σαφές αυτό που λέω. Υπάρχει γενικώς μία αντιμετώπιση, λες και ο Ολυμπιακός έχει πάρει κάτι από την Εθνική. Το Καραϊσκάκη προσφέρει στην Εθνική και προσφέρει όπως σας είπα το καλύτερο και το πιο σύγχρονο γήπεδο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό  δεν έχει έρθει στο Καραϊσκάκη μάλλον. Είναι και πάρα πολλοί που κάνουν κριτική και δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στο Καραϊσκάκη.

Ούτε συμβαίνει κάτι το περίεργο, αλλά εμένα αυτό που με ενοχλεί και νομίζω ότι ενοχλεί όλους τους Ολυμπιακούς, είναι να υπάρχει μία «δαιμονοποίηση» ενός γηπέδου στο οποίο εμείς τουλάχιστον όταν βλέπουμε τον Ολυμπιακό να παίζει ή βλέπουμε την Εθνική, βλέπουμε παιδιά και οικογένειες. Ας έρθετε να δείτε το γήπεδο όσοι δεν έχετε έρθει, το οποίο ξαναλέω είναι το πιο σύγχρονο της χώρας και είναι το γήπεδο που όλοι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, είτε παίζουν στην ΑΕΚ, είτε παίζουν στον Παναθηναϊκό, είτε παίζουν στο εξωτερικό όπως παίζουν οι περισσότεροι, προτιμάνε να παίζουν σε αυτό το γήπεδο. Τώρα αν κάποιοι θα επιβάλλουν στην ΕΠΟ να φύγει από το Καραϊσκάκη, δεν είναι δική μας δουλειά. Ούτε του Ολυμπιακού, ούτε της Καραϊσκάκης ΑΕ. Είναι δουλειά άλλων».

-Για την ασφάλεια που προσφέρει το Καραϊσκάκη, στον κόσμο και στις ομάδες που φιλοξενεί: «Είναι το πιο ασφαλές γήπεδο όταν παίζει ο Ολυμπιακός. Για την Εθνική δεν μπορώ να το ξέρω εγώ. Σαν χώρος όμως και σαν εγκατάσταση είναι ένα γήπεδο το οποίο οι ομάδες και άνθρωποι που φτάνουν εκεί και στους εσωτερικούς χώρους… Για παράδειγμα εμείς όταν φτάνουμε σαν Ολυμπιακός στην Τούμπα, είμαστε έξω σε μια πλατεία. Στο πάρκινγκ. Όταν φτάνουμε στην Λεωφόρο είμαστε σε ένα δρόμο. Έξω από ένα σχολείο. Όταν φτάνουν στο Καραϊσκάκη οι αντίπαλες ομάδες, βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο. Όπως μπήκαμε εμείς στο γήπεδο της Γιουβέντους. Αυτό όμως έχει να κάνει με το σύγχρονο του γηπέδου.

Ένα γήπεδο είναι ασφαλές όταν έχει τους χώρους σωστά δομημένους, ώστε να μπαίνουν χιλιάδες άνθρωποι, να βγουν εύκολα αν χρειαστεί και πολλά άλλα. Και το Καραϊσκάκη τα έχει όλα αυτά. 

-Και κάμερες;
«Και κάμερες βεβαίως, ειδικά τώρα που η αστυνομία μερίμνησε για αυτό το ζήτημα, έχει κάμερες παντού τώρα. Εγώ όμως δεν είμαι αστυνομία να πάω να βάλω κάμερες πουθενά. Ούτε ο Ολυμπιακός ούτε η Καραϊσκάκης ΑΕ. Μακάρι να είχε κάμερες και πέρσι, γιατί διάφοροι Λασκαράκηδες δεν θα μπορούσαν να είχαν πει ψέματα».

-Για τα non – paper και αν δίνεται στους δημοσιογράφους; Γιατί σας έχουν κατηγορήσει για αυτό:«Βεβαίως. Κάθε μέρα σχεδόν. Όπως δίνουν όλοι. Στην ΑΕΚ πχ έχουν κλειστό Facebookgroup, στον Παναθηναϊκό επίσης. Ο καθένας με τον τρόπο του. Δεν είναι κακό. Όλες οι ομάδες του κόσμου το κάνουν αυτό. Το κάνει η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ γιατί να μην το κάνουμε εμείς; Και αυτό το έχουμε δαιμονοποιήσει επίσης. Και μ’ αρέσει και το Non Karapaper, ή πως το λένε. Το βρίσκω πολύ αστείο».

-Για τις πολλές αλλαγές στον Ολυμπιακό στη θέση του προπονητή και όχι μόνο: «Αφού δεν πήγαμε καλά. Οι ομάδες κρίνονται από τα αποτελέσματα. Όταν η ομάδα δεν πάει καλά κάνει αλλαγές. Το καλοκαίρι δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για να αγοραστούν πάρα πολύ καλοί παίκτες και να έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ και αυτό το ρόστερ το συγκεκριμένο πρέπει να αποδώσει παραπάνω και στο γήπεδο και βαθμολογικά. Ο  Ολυμπιακός όταν δεν είναι στην πρώτη θέση διαχρονικά έχει κρίση. Κρίση αγωνιστική. Ειδικά στην Ελλάδα με αυτό το ρόστερ. Έτσι πρέπει να κάνουμε πράγματα ώστε να μείνει στην πρώτη θέση». 

-Για το αν είναι ένα γρήγορο γιατρικό η επιστροφή Λεμονή: «Εδώ ξέρετε υπάρχει μία ειρωνεία, που θα ήθελα να την πούμε. Για να χαμογελάσουν και κάποιοι που ακούνε. Διάβασα μερικά κείμενα που λέγανε πως γίνεται να αλλάζει η ομάδα προπονητή τόσο νωρίς ή να έρχεται για 4η φορά ο Λεμονής και άλλα παρόμοια. Και βλέπουμε πως η Μπάγερν Μονάχου άλλαξε προπονητή τον ίδιο καιρό και πήρε τον Χάινκες για 4η φορά!. Εν πάση περίπτωση ,κάποιος να πάρει τον Ρουμενίγκε τηλέφωνο και να του πει πως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν τα κάνουν σοβαρές ομάδες αυτά και προφανώς η Μπάγερν δεν είναι σοβαρή ομάδα. 
Αλλά στην πραγματικότητα και στην ουσία αυτού που με ρωτάτε, ο Λεμονής επιλέχθηκε γιατί γνωρίζει πολύ καλά τον Ολυμπιακό, γνωρίζει και κομμάτι του ρόστερ γιατί συνεργαστήκαμε και πέρσι, τέλος του χρόνου. Σας ξαναλέω τις κρίσιμες στιγμές, εδώ στον Ολυμπιακό υπάρχει διοίκηση που παίρνει αποφάσεις άμεσα και αλλάζει την ρότα του καραβιού».

-Για την επιστροφή του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού μετά από 5 μήνες:«Εσείς λέτε δηλαδή τι; Ότι ο Λεμονής δεν μπορεί να σταθεί στο Champions League; Απ’ όσο θυμάμαι ο Λεμονής έχει περισσότερες νίκες στο Champions League από όλους τους άλλους προπονητές μαζί».

-Για το αν έπρεπε να συνεχίσει με τον Λεμονή από πέρυσι:«Αν είχαμε σφαίρα και βλέπαμε μπροστά για όλα τα πράγματα να είστε σίγουροι πως θα είχαμε κατακτήσει έξι ChampionsLeague. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

-Για το αν το φετινό θα είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα:«Θα είναι το πιο ωραίο».

-Στην τοποθέτηση: Αν και εφ όσον κατακτηθεί...: «Εμείς Ολυμπιακός είμαστε. Αυτό θα έλειπε να λέμε ότι δεν θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Εμείς όλοι πιστεύουμε πως θα το πάρουμε το πρωτάθλημα».

-Για το ποιος είναι δυσκολότερος αντίπαλος αυτή την στιγμή:«Εγώ νομίζω ότι και οι τρεις αντίπαλοι έχουν τις πιθανότητές τους. Λιγότερες ο Παναθηναϊκός λόγω προβλημάτων αλλά όλοι είναι υπολογίσιμοι και σίγουρα καλύτεροι και από πέρυσι νομίζω. Αλλά είμαστε και εμείς καλύτεροι και πρέπει να το δείξουμε αυτό».

-Για το αν επιβεβαιώνει δημοσίευμα της εφημερίδας «ΓΑΥΡΟΣ» για καταγγελία του Ολυμπιακού για τον Λιβάγια, για το χτύπημα στον Χαντάκια που δεν το είχε δει ο διαιτητής στο ματς της πρώτης αγωνιστικής: « Υπάρχουν κάποια πράγματα, τα οποία πρέπει να γίνονται πλέον από τις ομάδες διότι προφανώς δεν γίνονται από τις αρχές που πρέπει να γίνονται. Ή γίνονται επιλεκτικά. Δηλαδή μπορεί ένας άνθρωπος του Ολυμπιακού να γράψει κάτι στα socialmedia και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και μπορεί ένας ποδοσφαιριστής μίας ομάδας να γράψει κάτι πολύ πιο προκλητικό και να μην οδηγηθεί. Αυτό πρέπει κάπως να το ισορροπήσουμε σαν ποδόσφαιρο. Πρέπει να είναι για όλους το ίδιο».

-Για το αν ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει σε μία τέτοια διαδικασία:«Ποια διαδικασία εννοείτε;»

-Για τη διαδικασία με τις καταγγελίες…: «Αλλά τι πρέπει; Να κάνουν όλοι οι άλλοι καταγγελίες για τον Ολυμπιακό και ο Ολυμπιακός να μην κάνει;»

-Είναι όπως θα το δει ο καθένας…: «Πώς να το δει δηλαδή; Για τα παιχνίδια Ολυμπιακός-ΑΕΚ δεν έκανε ο ΠΑΟΚ παράσταση υπέρ της ΑΕΚ πέρυσι, χωρίς να είναι καν στον αγώνα; Ο Ολυμπιακός τι πρέπει να κάνει;»

-Για το αν ο κ. Κοβάσεβιτς θα είναι ο αντί-Ουσίγιος:«Ο κ. Κοβάσεβιτς είναι στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Μην ανησυχείτε δουλεύουμε ρολόι. Είμαστε μια χαρά. Είμαστε μεταξύ μας. Άνθρωποι που γνωριζόμαστε, που αγαπάμε την ομάδα και όλα είναι καλά. Δεν υπάρχει κανένα κενό. Όλα δουλεύουν ρολόι…».

 

Περισσότερα από την κατηγορία

TOP STORIES