Τα… όργια άρχισαν από νωρίς φέτος και σε ένα ακόμα παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό οι «γκρι» έκαναν τα αδύνατα – δυνατά, προκειμένου να κερδίσει η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Οι Πηλοϊδης, Αναστόπουλος και Τζαφλέρης έκαναν τα στραβά μάτια στα τελευταία δευτερόλεπτα και βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να κερδίσει στο ΣΕΦ με 71-68. 

Συγκεκριμένα, τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης και με το σκορ στο 66-69, ο ΜακΛίν πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε για το 68-69, σε μια φάση που του έγινε και πεντακάθαρο φάουλ από τον Σίνγκλετον. Οι διαιτητές ωστόσο δεν το έδωσαν και χάθηκε η ευκαιρία ο Ολυμπιακός να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Οι «γκρι» για πολλοστή φορά έσφαξαν τον Θρύλο και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 71-68.

Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι κατά τη διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 9 πόντους (65-56), ωστόσο, ένα μπλακ – άουτ στα τελευταία λεπτά έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν και να προηγηθούν με 67-66. Το παιχνίδι έγινε θρίλερ και με τις ευλογίες των διαιτητών ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Θρύλος παρατάχθηκε κόντρα με τον Παναθηναϊκό με δύο πολύ σημαντικές απουσίες, καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Σπανούλης και Ρόμπερτς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς ο Ολυμπιακός κουβαλούσε τιμωρία από την περσινή σεζόν. 

Πρώτος σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο ΜακΛίν, ο οποίος είχε 18 πόντους, ενώ διψήφιο αριθμό είχε επίσης ο Τόμπσον, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 13 πόντους. Από εκεί και πέρα, από 8 πόντους είχαν ο Μιλουτίνοφ, Μάντζαρης και ο Πρίντεζης και από 5 οι Παπανικολάου και Παπαπέτρου.

Οι Πειραιώτες πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ματς της Πέμπτης με την Μπασκόνια, για την 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. 

Σκαμπανεβάσματα

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 7-2. Οι Πειραιώτες μετά την αρχική «παγωμάρα», λόγω του άδειου ΣΕΦ, αντέδρασαν και αρχικά μείωσαν σε 7-5 με τρίποντο του Παπανικολάου. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Πρίντεζης, ο οποίος με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα στον Θρύλο με 9-7. Ο Μιλουτίνοφ συνέχισε το σερί των «ερυθρόλευκων» και με ωραίο καλάθι έκανε το 11-7. Σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχασαν τον ρυθμό τους και ο Παναθηναϊκός με 8 σερί πόντους προηγήθηκε με 15-11. Ο Μάντζαρης στην επόμενη επίθεση με τρίποντο μείωσε σε 14-15 και ο Γιώργος Πρίντεζης με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 16-15 του πρώτου δεκαλέπτου.

Επιασε ρυθμό στο τέλος 

Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 17-16 και τον Θρύλο να απαντάει με τρίποντο του Παπαπέτρου για το 19-17. Στην επόμενη φάση ο Ρίβερς ισοφάρισε σε 19-19 και ο Μιλουτίνοφ με καλάθι, μετά από επιθετικό ριμπάουντ, έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 21-19. Ο Τολιόπουλος με 1/2 βολές έβαλε μπροστά τους Πειραιώτες με 22-19, όμως, ο Ρίβερς με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσια (22-22). Ο Ολυμπιακός έβρισκε πόντους στην επίθεση, αλλά δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην άμυνα. Ο Χόλις Τόμπσον με ωραία κίνηση έκανε το 33-29, όμως οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αρχικά σε 33-32 και στη συνέχεια προηγήθηκαν με 34-33. Σε εκείνο το σημείο ο Θρύλος πάτησε… γκάζι και με τρεις πόντους από τον Μάντζαρη και δύο από τον Παπαπέτρου έφερε τα πάνω κάτω και προηγήθηκε με 38-34 και μάλιστα το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο +4 (40-36).

Ξέσπασμα ΜακΛίν

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, με τους «ερυθρόλευκους» να παρουσιάζονται ασύνδετοι και χωρίς ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε με 43-41. Ο Θρύλος με 2/2 βολές του Μιλουτίνοφ ισοφάρισε σε 43-43, όμως, ο Καλάθης με δύο εύστοχες βολές έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Στρέλνιεκς απάντησε για το 45-45, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με 51-47. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο ΜακΛίν και με 7 σερί πόντους έβγαλε μπροστά τον Θρύλο με 52-50, που ήταν και το τελικό σκορ της τρίτης περιόδου.

Αυτοκτονία και σφαγή...

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού και με 5 σερί πόντους από τον Τόμπσον έκανε το 59-52, ενώ στη συνέχεια ο ΜακΛίν με καλάθι έδωσε προβάδισμα 9 πόντων στους «ερυθρόλευκους» (61-52). Ο Γκιστ μείωσε σε 61-54, όμως, ο Μάντζαρης με ένα πολύ ωραίο καλάθι έδωσε ξανά προβάδισμα 9 πόντων στους γηπεδούχους (63-54). Λίγο αργότερα ο Τόμπσον με πανέμορφο καλάθι έκανε το 65-56 και έδειξε ότι φέτος θα είναι ένας από τους παίκτες – βαρόμετρα του Ολυμπιακού. Για μια ακόμα φορά, ωστόσο, οι γηπεδούχοι έχασαν το ρυθμό τους και οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 8-0 για το 66-64. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε αμέσως τάιμ άουτ, ωστόσο, στην επίθεση η μπάλα δεν έκανε το χατίρι του Πρίντεζη και το ματς έγινε… θρίλερ. Στην επίθεση του Παναθηναϊκού ο Ρίβερς έκανε το 67-66 και το βάρος μεταφέρθηκε στον Ολυμπιακό. Τα συστήματα στην επίθεση δεν έφεραν το κατάλληλο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς αρχικά ο Στρέλνιεκς αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και στη συνέχεια ο Μάντζαρης έκανε λάθος. Οι φιλοξενούμενοι 19’’ πριν το τέλος έκαναν το 69-66 με τον Γκιστ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε ξανά τάιμ άουτ. Στην τελευταία επίθεση του Θρύλου ο ΜακΛίν πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε μπροστά στον Σίνγκλετον για το 69-68, με τον Αμερικανό του Παναθηναϊκού να του κάνει πεντακάθαρο φάουλ. Όμως, οι διαιτητές δεν το έδωσαν και οδήγησαν τους φιλοξενούμενους στη νίκη με 71-68. 

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 40-36, 54-52, 68-71 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 8, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 8 (2), Τόμπσον 13 (1), Πρίντεζης 8 (1/7 σουτ), ΜακΛίν 18, Τολιόπουλος 1, Παπαπέτρου 5 (1), Στρέλνιεκς 2, Τιλί. 

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Γκιστ 13, Λοτζέσκι 7 (1), Καλάθης 14 (8ριμπ., 7 ασ.), Αντετοκούνμπο 5 (1), Σίνγκλετον 9 (1/6τρ.), Ρίβερς 13 (3), Παππάς 7 (1), Ντένμον, Γκάμπριελ 2, Όγκαστ, Βουγιούκας 1.