Οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία εκτός από τον Κώστα Καραμανλή και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στον Πειραιά είχαν έναν και μόνο χαμένο. Το όνομα αυτού, Κώστας Κατσαφάδος.

Ο γαμπρός του Βασίλη Μιχαλολιάκου συγκρούστηκε ολοκληρωτικά με τον Ανδρέα Παπαμιμίκου στον πρώτο γύρο φτάνοντας στο σημείο να χαλάσει την κουμπαριά του με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Η πρώτη Κυριακή τον έβγαλε νικητή, αφού ο Απόστολος Τζιτζικώστας έμεινε εκτός δεύτερου γύρου, αλλά όπως φάνηκε ο Κατσαφάδος υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο.

Η δεύτερη Κυριακή του επιφύλασσε μία αρνητική έκπληξη, αφού η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε κόντρα, τόσο στις επιδιώξεις του, όσο και στα προγνωστικά του. Βλέπετε ο σύζυγος της Νόρας Μιχαλολιάκου επιθυμούσε την εκλογή Μεϊμαράκη, έτσι ώστε να είναι ο μοναδικός "παίχτης" στο Μεγάλο Λιμάνι, τακτική που του εμφύσησε ο πεθερός του.

Η νίκη Μητσοτάκη ωστόσο τον αναγκάζει σε αναδίπλωση. Και για να είμαστε δίκαιοι η ήττα του Κατσαφάδου έχει τα χαρακτηριστικά μίας πανωλεθρίας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης στον Πειραιά δεν είχε κάποιον σοβαρό εκπρόσωπο για να κάνει κινητοποίηση υπέρ του, με αποτέλεσμα ο Κατσαφάδος να χάσει όχι μόνο από τον Κυριάκο, αλλά και από τον λαό του Πειραιά ο οποίο γύρισε την πλάτη στην επιλογή του.

Π.Γ