Ζουράρις: Πόσο πιο κάτω και από τον πάτο

Αυτός που ξέρει πώς να κολακεύει, ξέρει επίσης πώς να συκοφαντεί.- Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης

Λόγω γαλλικής παιδείας αλλά και κυβερνητικής θέσης, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Ζουράρις με τ’ όνομα, θα πρέπει να γνωρίζει καλά την προαναφερόμενη ρήση, εκτός αν βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος με την πραγματικότητα. Από τη μια βρίζει τον Ολυμπιακό, από την άλλη γλείφει τον Ιβάν Σαββίδη. Με το τελευταίο «γράφει» και σύγχρονη ιστορία αφού είναι πρωτοφανές οι πολιτικοί να τάσσονται υπέρ επιχειρηματιών, όμως έρχεται τρίτος. Τον πρόλαβαν ο Τσίπρας και ο Καμμένος.

Πάντως, σε εκείνο που δεν έχει ανταγωνιστή είναι στον κατήφορό του, που προσπαθεί να τον δικαιολογήσει με τη… μάσκα της γαλλικής παιδείας που βασικά αγνοείται με τύπους, ή αν προτιμάται πολιτικούς σαν τον Ζουράρι με τ’ όνομα αφού απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η ευγένεια και ο σεβασμός. Ο κατήφορος λοιπόν του υφυπουργού Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων (σ.σ. που όμως αγνοούνται, επειδή στην Ελλάδα προΐστανται κάτι τύποι) συνεχίστηκε.

Είδε τον Ιβάν Σαββίδη στα εγκαίνια της Επώνυμης Έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει πόσο χαμηλά έχει πέσει, καθώς ανέφερε: «Χαιρετίζω τον κύριο Ιβάν Σαββίδη που ήρθε ως απόστολος και μέγας ευεργέτης. Τον ευχαριστεί σύσσωμο το Υπουργείο Παιδείας των Ελλήνων αλλά και η Θύρα 4 της οποίας είμαι επίτιμος πρόεδρος!».

Ειδικά με το τελευταίο γελάσαμε πολύ…

 

TOP STORIES