Τη χαρά και την περηφάνια του για το ρεκόρ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (17 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με την αποψινή επί του Λεβαδειακού), αλλά και για την αγάπη των φίλων της ομάδας προς το πρόσωπό του, που εκδηλώθηκε με την αποθέωσή του, εξέφρασε ο Μάρκο Σίλβα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη (3-1) επί του Λεβαδειακού, για το πώς η ομάδα του συνδύασε τη νίκη με καλό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, όσα είπε για:

Το ρεκόρ (17 νίκες σε 17 ματς Πρωταθλήματος):

"Δεν κρύβω ότι είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος γι' αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς και για όποιον αγαπά τον Ολυμπιακό".

Για το πλάνο, που έφερε το καλό ποδόσφαιρο:

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος που οι παίκτες κατάλαβαν ποιο ήταν το πλάνο μας. Αυτό συνδυάστηκε με το καλό ποδόσφαιρο και θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές. Θέλαμε να παίξουμε με όλες τις γραμμές πιο ψηλά, παραμένοντας πιο προσεκτικοί και σίγουροι. Θέλαμε να γίνουμε πιο γρήγοροι και επιθετικοί, όπως και στο ματς με τα Χανιά".

Για την αποθέωσή του από τον κόσμο:

"Νιώθω περήφανος, αυτό μπορώ να πω μόνο. Το σημαντικότερο βέβαια είναι η νίκη της ομάδας, αλλά σίγουρα αισθάνεσαι χαρούμενος και περήφανος που σε αγαπούν".

Αν η απουσία του Φορτούνη δείχνει ότι ο Ολυμπιακός δεν εξαρτάται τόσο από πρόσωπα, όσο από την ομαδική δουλειά:

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Αυτή έχει καταφέρει ό,τι έχει καταφέρει και μπορεί να πάει πιο μακριά. Σίγουρα ο Φορτούνης έχει πετύχει πολλά γκολ και έχει δώσει ασίστ, αλλά το σημαντικότερο είναι η ομαδική δουλειά".

Αν το ρεκόρ με τον Ολυμπιακό είναι μια προσωπική "απάντηση" για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο διαζύγιο με τη Σπόρτινγκ το καλοκαίρι:

"Καθόλου. Ολοι γνωρίζουμε ότι οι προπονητές κρίνονται κάθε Κυριακή από τα αποτελέσματα. Εχω να δώσω… απαντήσεις μόνο στην ομάδα που εργάζομαι και αυτό θα συμβεί το καλοκαίρι με το αν θα έχουμε κατακτήσει τον τίτλο. Ο προπονητής κρίνεται παιχνίδι με το παιχνίδι".

Αν θα πάει στο Βέλγιο να παρακολουθήσει από κοντά την Αντερλεχτ, στο πλαίσιο του σκάουτινγκ:

"Το να δω τον αντίπαλο ή το να στείλω συνεργάτη, είναι μέρος της δουλειάς μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ασχολούμαστε από τώρα με αυτά τα ματς. Κανένας ποδοσφαιριστής στα αποδυτήρια δεν έχει αναφερθεί σε αυτό. Δουλειά μας είναι να προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα παιχνίδια".