Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη φετινή σεζόν, διέλυσε εκτός έδρας τον ΓΣΛ Φάρο με 97-67 και προκρίθηκε δια περιπάτου στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το καθήκον τους στο κλειστό της Νεάπολης και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, για την 1η αγωνιστική της Basket League.

Πρώτος σκόρερ στη νίκη του Θρύλου επί της θεσσαλικής ομάδας ήταν ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 16 πόντους. Ο Λετονός γκαρντ είχε 2/3 βολές, 5/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο. Από εκεί και πέρα, διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Τόμπσον και Πρίντεζης, οι οποίοι πέτυχαν από 15 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Στον αγώνα με τον ΓΣΛ Φάρο μάλιστα αγωνίστηκαν κανονικά οι Βασίλης Σπανούλης και Κώστας Παπανικολάου, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και βοήθησαν τον Ολυμπιακό να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Ο αρχηγός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 7 πόντους, ενώ ο διεθνής φόργουορντ είχε 10 πόντους.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε γρήγορα με 7-0. Οι γηπεδούχοι ωστόσο απάντησαν στο σερί των Πειραιωτών και αρχικά μείωσαν σε 8-9, ενώ λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου πήραν προβάδισμα στο σκορ με 25-22. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην άμυνα, βρήκαν εύκολους πόντους στην επίθεση και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +3 (25-28).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του, για την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Οι Πειραιώτες με την είσοδο του Γιάνις Στρέλνιεκς βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και με 2/2 τρίποντα του Λετονού προηγήθηκαν με 44-31. Ωστόσο, ο ΓΣΛ Φάρος εκμεταλλεύτηκε και πάλι τα κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού και μείωσε σε 41-46, που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Θρύλος πάτησε γκάζι και… εξαφανίστηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν την άμυνά τους, βρήκαν σκορ στην επίθεση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου προηγήθηκε με 64-59 και έβαλε τις βάσεις για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του θεσμού. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα, σκοράροντας 28 πόντους! Στο ίδιο διάστημα δέχθηκε μόλις 13, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον κόουτς των Πειραιωτών! Ο προπονητής του Θρύλου μάλιστα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα ενόψει του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό, αλλά και του παιχνιδιού με την Μπασκόνια για την Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 25-28, 41-50, 54-69, 67-97 

ΓΣΛ Φάρος (Σκουρτόπουλος): Ντρέιπερ 2, Παπαμακάριος, Μαραγκός 2, Μουράτος 10, Ουέρ 6, Διαμαντάκος 6, Χατζηκυριακίδης 2, Σάφτενααρ 18 (2), Κόνερ 5, Βαβάτσικος 5 (1), Παπαντωνίου 6, Φορμπς 5 (1) 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ) Τολιόπουλος, ΜακΛίν 4, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 7 (1), Παπανικολάου 10, Μάντζαρης 5 (1), Αγραβάνης 9 (1), Μιλουτίνοφ 9, Τόμπσον 15 (1), Στρέλνιεκς 16 (4), Τιλί 9 (3), Πρίντεζης 11.