Μετά την σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

 

Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίστηκαν με τον ίδιο εντατικό ρυθμό οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου, με μηχανικά μέσα (πλυστικά μηχανήματα, αντλίες και λοιπά μέσα), από ιδιωτικά συνεργεία 136 ατόμων. Η γενικότερη εικόνα βελτιώνεται καθημερινά.

 

Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ συνεχίστηκε από συνεργείο 27 ατόμων ιδιωτικής εταιρείας, ο καθαρισμός των ακτών κατά μήκος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έως το λιμανάκι της Αφροδίτης. Αναμένεται πλήρης ολοκλήρωση των εργασιών τις επόμενες ημέρες.

 

Στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση, ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού. Η γενικότερη εικόνα της ακτογραμμής του Παλαιού Φαλήρου είναι πολύ βελτιωμένη, ενώ αναμένεται και εδώ πλήρης ολοκλήρωση των εργασιών το προσεχές διάστημα.

 

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο, η κατάσταση βελτιώνεται αισθητά καθημερινά. Συνεχίστηκαν και σήμερα με εντατικό ρυθμό οι εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής από συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας με τη χρήση μηχανικών μέσων. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου, εκτέλεσε εργασίες καθαρισμού των ακτών προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, με μηχανικά μέσα. Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή παρουσιάζει καθημερινά σταθερή βελτίωση.

 

Στην περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας, συνεργεία της αναδόχου εταιρείας συνέχισαν τις εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού των ακτών. Η κατάσταση στην περιοχή παρουσιάζει σαφή βελτίωση και αναμένεται σύντομα ολοκλήρωση των εκτελούμενων εργασιών καθαρισμού.

Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας”, η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση. Επιχείρησε συνεργείο 29 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, με βυτιοφόρα οχήματα και πιεστικά μηχανήματα, ενώ 6 δύτες διενήργησαν έλεγχο και καθαρισμό του βυθού.

 

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

 

Επίσης, ένα (01) σκάφος απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επιχείρησε μαζί με τρία (03) ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας. Τέλος σημειώνεται ότι, από εναέρια περιπολία που εκτέλεσε αεροσκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. κατά μήκος του θαλάσσιου παραλιακού μετώπου, δεν παρατηρήθηκαν ίχνη θαλάσσιας ρύπανσης.