Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και έσπασε το ρεκόρ συνεχόμενων νικών στο Ελληνικό Πρωτάθλημα του Τρόντ Σόλιντ, κάνοντας το 17/17.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μάρκο Σίλβα μπήκε ορεξάτη, δημιούργησε πολλές φάσεις στην αντίπαλη εστία και πέτυχε δύο γκολ. Στο δεύτερο μέρος η απόδοσή της έπεσε χωρίς, ωστόσο να απειληθεί σε κάποιο σημείο του ματς απ' τους φιλοξενούμενους. Το μόνο που μπόρεσε ο Λεβαδειακός ήταν να μειώσει στο φινάλε.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Στο 4-2-3-1 του Σίλβα, ο Ρομπέρτο ήταν στην εστία και οι Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουάκου από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Καμπιάσσο και Μιλιβόγεβιτς ήταν στον άξονα, με τον Ντομίνγκεζ μπροστά τους, τους Πάρντο, Ντουρμάζ στις πτέρυγες και τον Ιντέγιε στην κορυφή της επίθεσης.

Παρόμοια διάταξη, αλλά με σαφέστατα πιο αμυντικό προσανατολισμό επέλεξε και ο Μάντζιος. Στο τέρμα ήταν ο Βερέμκο, μπακ οι Μουλόπουλος (δεξιά), Μεντί και στόπερ οι Τριποτσέρης, Γιάχιτς. Στάθης και Μαχαίρας ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Μίνγκας στο δεξί άκρο, ο Τσουρίκοφ στο αριστερό και ο Μπεν πίσω από τον προωθημένο Ντομοφτσίσκι.

Ανεπανάληπτος Θρύλος, έσπασε και αυτό το ρεκόρ!

Μπήκε φουριόζος

Μόλις στο 3' οι Πρωταθλητές έφτασαν κοντά στο γκολ με την κοντινή κεφαλιά του Καμπιάσσο, ενώ Ιντέγιε, Ντομίνγκεζ και Πάρντο πίεζαν ασφυκτικά. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει το 1-0 στο 16' με σκόρερ τον Ιντέγιε από ασσίστ του Πάρντο και σε τελείωμα ωραίας αντεπίθεσης.

Κάπως έτσι κύλησε όλο το ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός επισκεπτόταν με αξιώσεις την εστία του Βερέμκο συχνά - πυκνά, ο Λεβαδειακός είχε μόλις μία τελική προσπάθεια, με τον Μπεν να μη βρίσκει στόχο στο πρώτο δοκάρι. Το 2-0 για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 42', όταν ο Πάρντο εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Βερέμκο και σκόραρε σε κενή εστία.

«Το μεγαλύτερο ρεκόρ του αιώνα»

Έπεσε ο ρυθμός

Το παιχνίδι ήταν διαφορετικό στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια αγωνιστική διάθεση, ο Λεβαδειακός χάρη και στις δύο αλλαγές του Μάντζιου στην ανάπαυλα έκλεισε καλύτερα τους διαδρόμους για την περιοχή του. 

Στο 56' ωστόσο, ο Ντουρμάζ βρήκε την "τρύπα" και με ωραία μπαλιά έβγαλε τον Ντομίνγκεζ σε θέση βολής. Ο Αργεντίνος πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και σκόραρε σε κενή εστία, ενώ λίγη ώρα αργότερα αναδείχθηκε δίκαια MVP της αναμέτρησης.

Ο Μπεν στο 88', από μπαλιά του Μίνγκα, πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Λεβαδειακό κόντρα στην ομάδα στην οποία ανήκει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μιλιβόγιεβιτς, Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ (70' Κολοβός), Ντουρμάζ, Σιόβας, Μαζουάκου, Σαλίνο, Πάρντο (81'Σεμπά), Καμπιάσσο (74' Μανιάτης), Ιντέγιε 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος, Στάθης, Μίνγκας (46' Παππάς), Γιάχιτς, Τριποτσέρης, Ντομοφτσίσκι (70' Καψάσκης), Μεντί, Τσουρίκοφ (46' Μερεμπασβίλι), Μπεν, Μαχαίρας