Σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων έχει μετατρέψει τις δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού το υπουργείο Δικαιοσύνης για τους... προνομιούχους κρατουμένους, με αντάλλαγμα την ηρεμία των φυλακών, καθώς πρόκειται για ένα σωφρονιστικό κατάστημα που κατασκευάστηκε για 800 κρατούμενους, αλλά υπάρχουν εποχές που φτάνει και τους 2.500.

Οι... προνομιούχοι κρατούμενοι, τα ονόματα των οποίων είναι γραμμένα στην ιστορία του ελληνικού εγκλήματος με κεφαλαία γράμματα, έχουν τη δυνατότητα να παραγγέλνουν μέχρι και delivery από τα σουβλατζίδικα της περιοχής και μαζί με φύλακες και αρχιφύλακες να περνάνε ζωή χαρισάμενη υπό την ανοχή της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, που έφτασε σε σημείο να ανταλλάξει τους νόμους και τους κανόνες των φυλακών με το ενδεχόμενο εξεγέρσεων και λοιπών εγκληματικών πράξεων στο εσωτερικό τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στον Κορυδαλλό το μαύρο χρήμα είναι η κινητήρια δύναμη του σωφρονιστικού καταστήματος. Τα πάντα προσφέρονται και τα πάντα αγοράζονται. Οι κρατούμενοι που έχουν χρήματα μπορούν να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα υλικά αγαθά που θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη μέσα στις φυλακές. Αλκοόλ, ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα είναι τα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι κρατούμενοι προμηθεύονται κυρίως από μερίδα σωφρονιστικών υπαλλήλων, από κάποιους δικηγόρους, αλλά και από επισκέπτες της φυλακής.

Την ίδια στιγμή, πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχει διοίκηση στις δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Και αυτό γιατί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης καλύπτει όλες τις ανομίες του συστήματος, σε σημείο παρεξήγησης, περί... αζημίωτου για κάποιους υψηλά ισταμένους στην όλη υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόχος του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, που ανέχεται αυτή την κατάσταση της ανομίας και της ασυδοσίας, είναι να επικρατεί... ησυχία στις φυλακές. Και δεν είναι τυχαίο ότι τα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον Κορυδαλλό δεν σημειώθηκαν εξεγέρσεις, ούτε... θεαματικές αποδράσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στην Ελευθερία του Τύπου