Χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε το πρωΐ της Κυριακής το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο Ολυμπιακός, για μία ακόμη φορά απέδειξε εμπράκτως πως είναι δίπλα σε όλους όσοι τον έχουν ανάγκη. Αυτήν τη φορά αισθάνθηκε τη φροντίδα και τη ζεστασιά του μία από τις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα μικρά παιδιά. Όταν μάλιστα μιλάμε για παιδιά που προέρχονται από οικογένειες κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες, καταλαβαίνει κανείς πως η ανάγκη για βοήθεια είναι ακόμα μεγαλύτερη.

 

Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και συνδιοργάνωσαν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μια υπέροχη εκδήλωση. Περίπου 550 μέλη (παιδιά και γονείς) κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων οικογενειών βρέθηκαν εκεί. αφενός για να πάρουν τα δώρα τους και αφετέρου να παρακολουθήσουν το έργο του Λέοντα Τολστόι "Πόση γη χρειάζεται ο άνθωπος", που παίζεται ήδη τα Σαββατοκύριακα στο Δημοτικό Θέατρο.

Πριν από την παράσταση τα παιδιά πήραν τα δώρα τους από την οικογένεια του Ολυμπιακού και τα έδειξαν με καμάρι φωνάζοντας ρυθμικά όλα μαζί "Ολυμπιακός". Αμέσως μετά ακολούθησε η υπέροχη παράσταση η οποία είναι γεμάτη κοινωνικά μηνύματα, τόσο για μικρά όσο και για "μεγάλα παιδιά". Επί περίπου 1,5 ώρα τα παιδιά διασκέδασαν και έφυγαν με τα δώρα τους ανά χείρας, ώστε να θυμούνται πάντα αυτή την υπέροχη μέρα.

Για την υπέροχη αυτή πρωτοβουλιά, αλλά κι αυτές που θα ακολουθήσουν, μίλησαν ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, που βρέθηκε εκεί, όπως και οι Κωνσταντίνος Καρδιασμένος και Νίκος Πλατανησιώτης για λογαριασμό της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά αντίστοιχα.

Γιάννης Μώραλης: "Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε μια συνδιοργάνωση με σημειολογίες αλλά και με ουσία. Ήταν μια πρωτοβουλία του Ιατρικού συλλόγου Πειραιά και της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, αλλά και του Δημοτικού Θεάτρου. Πρόκειται για μια συνέργεια με πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Η θεατρική παράσταση παίχτηκε με τη βοήθεια της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και του Ιατρικού Συλλόγου για παιδιά οικογενειών του Πειραιά.

Είναι σημαντικό ότι γέμισε το θέατρο με πάνω από 500. Υπήρχαν και όρθιοι αλλά νομίζω αυτό ήταν ένα ευχάριστο πρόβλημα. Το χάρηκαν τα παιδιά. Είναι εποχή για συνέργειες και αλληλεγγύη και πρέπει όλοι οι φορείς μεταξύ μας να συνεννοηθούμε ώστε να παίρνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες για να αντεπεξέλθουμε στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και της πόλης.

Τα παιδάκια το χάρηκαν σήμερα. Ήρθαν εδώ παιδιά οικογενειών που δεν θα είχαν αλλιώς τη δυνατότητα να δουν την παράσταση. Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός για τη γενικότερη προσφορά και τη συμπαράστασή της στη Δημοτική Αρχή καθώς και τον Ιατρικό σύλλογο Πειραιά και τον Πρόεδρό του Νίκο Πλατανησιώτη. Φυσικά και τον Νίκο Διαμαντή και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γι’ αυτή την πρωτοβουλία και τη γενικότερη παρουσία. Να είστε καλά, καλή χρονιά σε όλους".

Κωνσταντίνος Καρδιασμένος: "Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, ο οποίος προσκάλεσε αυτά τα παιδιά στη σημερινή εκδήλωση έδωσε μαθήματα πολιτισμού. Σήμερα ήρθαμε όλοι μαζί και παρακολουθήσαμε μια πολύ όμορφη παράσταση που θέλω να πιστεύω ότι τη χάρηκαν τα παιδιά. Μοιράσαμε δώρα του Ολυμπιακού στα παιδιά που κράτησαν το κασκόλ του Ολυμπιακού μέσα σ’ ένα υπέροχο κτίριο όπως είναι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η οικογένεια του Ολυμπιακού και ο ηγέτης του, Βαγγέλης Μαρινάκης, βρίσκονται δίπλα στα παιδιά όλο το χρόνο σε διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα, όχι μόνο στον Πειραιά αλλά την επικράτεια. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κοντά σ’ αυτή την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα όπως είναι τα παιδιά. Να δώσουμε τις ευχές μας για υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο.

Ελπίζουμε να συνεχίσουν αυτές οι προσπάθειες απ’ όλους τους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στην Ελλάδα σήμερα. Ευχαριστούμε πολύ τον Ιατρικό Σύλλογο που μας προσκάλεσε σ’ αυτή την εκδήλωση και βρέθηκε ταυτόχρονα και μαζί μας. Θα είμαστε φυσικά αρωγοί και στο μέλλον σε ανάλογες εκδηλώσεις αν χρειαστεί".

 

Νίκος Πλατανησιώτης: "Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος για τη μεγάλη επιτυχία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά που κατέστη δυνατή με τη συμπαράσταση του Ολυμπιακού. Προσφέραμε αυτή την εξαιρετική παράσταση "Πόση γη χρειάζεται ο άνθρωπος" του Λέοντα Τολστόι σε 550 παιδάκια τόσο από το Δήμο Πειραιά όσο και εκείνων της Νίκαιας, Κορυδαλλού και Κερατσινίου. Η σκέψη και το σχέδιο ήταν απλό, δηλαδή να μπορέσουν όλα αυτά τα παιδιά να επισκεφθούν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά που είναι ένα πραγματικό κόσμημα και να μπορέσουν να δουν και την παράσταση πέρα από τον χώρο. Είναι μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη χάρη στη βοήθεια του Ολυμπιακού. Πιστεύω ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να καθιερωθούν κάθε χρόνο".

Ο Θρύλος γέμισε χαμόγελα και δώρα το Δημοτικό Θέατρο