Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην κατέβηκε στον Πειραιά για τον εορτασμό των Θεοφανείων, λόγω της αντίδρασης του Μητροπολίτη Σεραφείμ σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης, ο Πρωθυπουργός όμως επισκέφτηκε το Μεγάλο Λιμάνι λίγες μέρες αργότερα, αλλά για διαφορετικούς λόγους που δεν είχαν να κάνουν σχέση με την πολιτική του ατζέντα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 09/01, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μετά της συζύγου του, για άλλη μια φορά έπειτα από τον περασμένο Νοέμβριο (*** διαβάστε το σχετικό θέμα εδώ: Το Σαββατόβραδο του Τσίπρα και της Περιστέρας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (ΦΩΤΟ)), για να ψυχαγωγηθεί και να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση "Φάουστ" του Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Επί της υποδοχής ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δ.Θ.Π., Νίκος Διαμαντής, ο οποίος μετά το τέλος της παράστασης σύστησε στον κ. Τσίπρα τους συντελεστές της παράστασης.

Ο Πρωθυπουργός με τη σειρά του τους έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια, ενώ αργότερα συζήτησε με τον κ. Διαμαντή και το προσωπικό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θαυμάζοντας παράλληλα τις εγκαταστάσεις του "στολιδιού" της πόλης.