Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Μπεσίκτας με 70-65, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του. Ο τεχνικός του Θρύλου τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν συγκεντρωμένοι και δεν προσέγγισαν σωστά το παιχνίδι.

Επίσης, ο προπονητής του Ολυμπιακού επισήμανε ότι οι παίκτες του ήταν πολύ αργοί στην επίθεση και είχαν κακές αποφάσεις. Τέλος, ο κόουτς των Πειραιωτών τόνισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να βελτιωθεί αρκετά, καθώς ο χρόνος τρέχει και σε λίγες ημέρες θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στη νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Καλησπέρα σε όλους! Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση που μας έκαναν σε αυτό το τουρνουά. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό για εμάς τουρνουά. Θέλαμε να παίξουμε δύσκολα παιχνίδια και να τα χρησιμοποιήσουμε ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα της σεζόν» είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Για τον αγώνα με την Μπεσίκτας: «Σε ό,τι έχει να κάνε με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, δεν προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι, δεν ήμασταν έτοιμοι για ένα δυνατό ματς, δεν είχαμε συγκέντρωση, δεν ήμασταν σκληροί και αυτό ήταν ξεκάθαρο σε όλη τη διάρκεια του ματς όπου ποτέ δεν βρήκαμε ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Μπορώ να πω ότι μόνο ορισμένα λεπτά παίξαμε σωστά σε άμυνα και επίθεση. Ειδικά στην επίθεση ήμασταν πολύ αργοί με κακές αποφάσεις και χωρίς ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θέλουμε να παίξουμε, πώς να μοιράσουμε τη μπάλα και πώς να παίξουμε ομαδικά. Πρέπει να βελτιωθούμε αρκετά και πρέπει να βελτιώσουμε πρώτα από όλα τη νοοτροπία μας και μετά το παιχνίδι μας. Ο χρόνος τρέχει και σε λίγες ημέρες έχουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι στη σεζόν».

Όσο για το σεμινάριο που πρόκειται για γίνει στο περιθώριο του τουρνουά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό που θα πάρουμε μέρος σε αυτό το event που αφορά προπονητές και παίκτες και είναι τιμή για εμένα ότι θα μιλήσω μπροστά σε Τούρκους προπονητές και είμαι χαρούμενος που με κάλεσαν να μιλήσω και περιμένω να παρευρεθώ εκεί, όπου θα ανταλλάξουμε ιδέες με όλους τους Τούρκους προπονητές».