Ήταν από αυτές τις βραδιές που μια κιθάρα και ένας καλλιτέχνης είχαν τη δύναμη, ακόμα και μόνοι τους, χωρίς την ορχήστρα να σε φέρουν κοντά τους και να ζήσεις την κάθε εκφορά του λόγου, την κάθε νότα και το κάθε συναίσθημα.

Κατάφεραν να σε πάρουν μαζί τους, να σε ταξιδέψουν και να τραγουδήσεις σαν να βρίσκεσαι σε μια μπουάτ, με ουρανό τα αστέρια και θάλασσα τη μουσική.
Ο Κώστας Χατζής συγκινητικά ανθρώπινος και εκφραστικός γοήτευσε τους πάντες στην ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Ανθρώπους που είχαν κατακλύσει τον χώρο επιζητώντας να θαυμάσουν έναν καλλιτέχνη με ήθος, σεμνότητα και ποιότητα.

Έναν καλλιτέχνη με καταγωγή από λαϊκή μουσική οικογένεια που καθιερώθηκε στη συνείδηση του κόσμου σαν τον τραγουδοποιό που δίνει έμφαση στον πόνο και τη φτώχια.

Τραγούδια με κοινωνικά μηνύματα, για την αδικία, τις ανισότητες, την ανθρωπιά, τη ζωή, την αγάπη και τον ρατσισμό αποδόθηκαν μαγικά από τη βραχνή του φωνή, τον ιδιαίτερο τονισμό των λέξεων και την αριστοτεχνία του στην κιθάρα. O κόσμος τραγούδησε μαζί με τον Κώστα Χατζή και αναπόλησε στιγμές του παρελθόντος.

Ήταν ουσιαστικά μια μουσική παράσταση, η καλύτερη εκδήλωση του ΙΑΜΥ για φέτος, στην οποία ο καλλιτέχνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δημιουργούς των τραγουδιών, στην υπέροχη ορχήστρα του αλλά και να κάνει χιούμορ αφήνοντας στο κοινό μια όμορφη αίσθηση διάδρασης και ζεστασιάς.
Μαζί του τραγούδησαν η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδου ερμηνεύοντας υπέροχα τραγούδια, ενώ η έκπληξη της βραδιάς ήταν η νεαρή Δανιέλα Χατζή, κόρη του καλλιτέχνη, ιδιαίτερα ταλαντούχα με γλυκιά και μελωδική φωνή.

Η βραδιά έκλεισε με λουλούδια που πρόσφερε τιμητικά, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, στον Κώστα Χατζή και ευχαριστίες του καλλιτέχνη προς όλους και ειδικά στην κα Αδαμοπούλου για την υπέροχη οργάνωση της βραδιάς και την προσφορά της.

 

Πηγή:fonitisydras.com