Σε πολύ βαρύ κλίμα για τον Πάνο Καμμένο διεξάγεται σήμερα η συζήτηση για το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν οι 13 συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με καταδικασμένο για υπόθεση ναρκωτικών.

Οι αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» για το ταξίδι Καμμένου στο Λονδίνο όπου έκανε ψώνια στο πανάκριβο πολυκατάστημα με φίρμες Selfridges, έμεινε στο χλιδάτο ξενοδοχείο Mandarin Oriental και έπαιξε τζόγο σε καζίνο -κάτι που απαγορεύεται για υπουργό- προκάλεσαν τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Υπέρ της Εξεταστικής για τις συνομιλίες Καμμένου - ισοβίτη έχουν ταχθεί Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και ΚΚΕ.

Μετά το καυτό Σαββατοκύριακο όπου κυριάρχησαν οι αντιδράσεις για το Λονδίνο, όλα δείχνουν ότι το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή θα ανεβεί στα ύψη. Η συζήτηση θα μετατραπεί σε εφ' όλης της ύλης μετωπική αντιπαράθεση. Ο πρωθυπουργός -αν εμφαν​ιστεί στη Βουλή και δεν κρυφτεί, όπως σχολιάζουν στην Πειραιώς- θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να απαντήσει σε καυτά ερωτήματα που αφορούν τον κυβερνητικό του εταίρο, ο οποίος είναι σαφές ότι τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Μέχρι στιγμής, όμως, τον καλύπτει για να μην πέσει η κυβέρνηση, αφού άλλος πρόθυμος να γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, όπως τονίζουν κομματικές πηγές. Και κατηγορούν τον Αλ. Τσίπρα ότι «όλα τα κουκουλώνει για την καρέκλα».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Χριστίνας Κοράη στα parapolitika.gr