Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, για δεύτερη χρονιά, βράβευσε σε τιμητική εκδήλωση  στο Αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων Πειραιά,  μαθητές  από  τα σχολεία του Δήμου που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η εκδήλωση αυτή ήταν μια συμβολική επιβράβευση των παιδιών, που έδωσαν με επιτυχία τον αγώνα της γνώσης, κατακτώντας ένα σημαντικό βήμα για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η βράβευση από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη του Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πειραιά κ. Νικολάου Γεωργόπουλου.

Την εκδήλωση οργάνωσε η  Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, νέοι καλλιτέχνες ψυχαγώγησαν τους παρευρισκόμενους. Η βράβευση επιτυχόντων μαθητών θα συνεχιστεί σήμερα με τα υπόλοιπα σχολεία του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Καλησπέρα σε όλους και από εμένα. Το περιβάλλον είναι πιο χαλαρό, έχουμε πολλά νέα παιδιά μαζί. Πρώτα απ όλα θα ήθελα να σας συγχαρώ όλους. Πραγματικά δίνετε μια μάχη αρκετά χρόνια για να φθάσετε σε αυτήν την επιτυχία, να μπείτε στο Πανεπιστήμιο. Όπως είπε και ο προηγούμενος ομιλητής και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, αλλά και εσείς έχετε καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια, ο καθένας από την πλευρά του για να έχετε αυτήν την επιτυχία.

Όπως είπα και πέρυσι δεν είμαι από αυτούς που συμβουλεύει τα παιδιά να φεύγουν για να δουλέψουν στο εξωτερικό.  Η δική μου προτροπή είναι βεβαίως να σπουδάσετε να  πάτε στο εξωτερικό να κάνετε μεταπτυχιακά  ή οτιδήποτε άλλο, να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, αλλά πρέπει να γυρίσετε στη χώρα. Η χώρα έχει ανάγκη από νέα παιδιά, από επιστήμονες, έχει ανάγκη από εσάς για να ορθοποδήσει. Ποντάρουμε σε σας. Εμείς ίσως, δεν τα κάναμε και πολύ καλά τα πράγματα ή οι προηγούμενοι από εμάς.  Ελπίζουμε λοιπόν, η νέα γενιά, εσείς, ως επιστήμονες να γυρίσετε στη χώρα ή να μείνετε και να γυρίσετε – επαναλαμβάνω – με περισσότερα εφόδια και να κάνετε καλύτερα πράγματα από ότι καταφέραμε εμείς  σε αυτήν τη χώρα που έχει δυνατότητες, που έχει δυναμικό  και πραγματικά μπορεί να οργανωθεί καλύτερα  για  να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.

Ως Δήμος θα είμαστε βέβαια  παρόντες εδώ, στο μέτρο των δικών μας δυνατοτήτων  να βοηθάμε πάντα, να είμαστε εδώ και συμβολικά αλλά και ουσιαστικά, για να σας συγχαίρουμε και να  τιμούμε την κάθε σας επιτυχία.

Είμαστε εδώ και προσπαθούμε από την πλευρά μας τα σχολικά κτίρια τα οποία ξέρετε ότι έχουν μεγάλες ελλείψεις,  σιγά – σιγά  στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να τα βελτιώσουμε γιατί εκτός του  εκπαιδευτικού προσωπικού, νομίζω ότι και οι εγκαταστάσεις παίζουν ρόλο για ένα παιδί, αφού ζει καθημερινά πολλές ώρες μέσα στο σχολείο  6 με 12 χρόνια. Το σχολείο στο οποίο κάνουμε την εκδήλωση σήμερα,  πραγματικά  κοσμεί και τιμά την πόλη, αλλά υπάρχουν και σχολεία, δυστυχώς, στην πόλη που δεν  μας τιμούν καθόλου, ούτε όλες τις Δημοτικές Αρχές διαχρονικά ούτε αυτούς που ήταν υπεύθυνοι να κατασκευάσουν σχολεία αντάξια των αναγκών των παιδιών μας.  Επαναλαμβάνω ότι καταβάλλουμε προσπάθειες, κάνουμε λάθη,  έχουμε ελλείψεις, πιστεύω ότι κάθε χρόνο όμως θα είμαστε καλύτεροι και στο επίπεδο αυτό. Έχουμε τη Διεύθυνση Παιδείας που προσπαθεί και τη Διευθύντρια στην οποία αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην ίδια, όσο και στο επιτελείο  και στο Τμήμα Δια Βίου Μάθησης που πραγματικά κάνει εξαιρετική δουλειά στον Δήμο, με όχι με πολλά εφόδια. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Μάκη Αγγελετάκη, ο οποίος είναι ο σύμβουλος Παιδείας του Δήμου που έχει σημαντική συμβολή.

Δεν θέλω να πω πολλά λόγια.  Είναι σημαντικές οι σπουδές, δεν πιστεύω ότι έχει απαξιωθεί η εκπαίδευση. Έχουν απαξιωθεί τα πτυχία ενδεχομένως στη χώρα μας, αλλά αυτό είναι αναστρέψιμο. Αφορά στην εκάστοτε κυβέρνηση,  στη σημερινή, στις επόμενες, το πώς θα δημιουργήσουν ένα διαφορετικό περιβάλλον, αν θέλετε, να εργαστούν οι νέοι με τα πτυχία. Και  να μην  είναι πτυχία   που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ή πτυχία για να βρίσκει κανείς δουλειά των 350 ευρώ. Θέλω να πιστεύω – επαναλαμβάνω – και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι η πολύ μεγάλη κρίση στη χώρα μας που προφανώς έχει και  τις ρίζες της στην εκπαίδευση  και στην παιδεία,  θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει, ότι θα πάνε όλα καλύτερα ώστε και εσείς τη χαρά που παίρνετε σήμερα ή όταν βγήκαν τα αποτελέσματα να έχει ανταπόκριση και στη συνέχεια της ζωή σας.

Να πω πολλά συγχαρητήρια, πολλά μπράβο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται σε αυτό το σημείο να  λέμε πολλές κουβέντες.  Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω σε εσάς που έχετε μπει στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, πραγματικά νομίζω  είναι θετικό που θα σπουδάσετε στην πόλη σας, και θα έχετε έναν Πρύτανη όπως ο κ. Γεωργόπουλος, τον οποίο τιμούμε σήμερα, αλλά και  άλλους σπουδαίους Καθηγητές σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας.

Αυτή η εκδήλωση που έχει καθιερωθεί είναι μια ιδέα και του πολιτικού προϊσταμένου κυρίου  Καλαμακιώτη, αλλά και της Διεύθυνσης. Νομίζω ότι είναι σημαντικό ότι ένας Δήμος  τιμά  τα παιδιά της πόλης του  που μπαίνουν τα Πανεπιστήμια. Ευχαριστώ πολύ λοιπόν. Εύχομαι κάθε χρονιά να γίνεται αυτό».     

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης, σημείωσε:

«Καλησπέρα κι από εμένα. Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριε Βουλευτά του Πειραιά, κύριε Πρύτανη, αγαπητοί προσκεκλημένοι, μένουμε πιστοί στο ραντεβού μας όπως και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά και  θα συνεχίσουμε  και κατά τα επόμενη έτη, όσο θα υπηρετούμε από τη θέση που κατέχουμε, για να βραβεύουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Πειραιά για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο έπαινος που θα δοθεί ξεχωριστά σε κάθε μαθητή και μαθήτρια έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι έπαινος όχι μόνο για την επιτυχία των παιδιών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά κυρίως για την πολυετή προσπάθειά τους να καταλήξουν στο αποτέλεσμα αυτό.

Αγαπητές μαθήτριες και  αγαπητοί  μαθητές, αυτό που βραβεύουμε σήμερα  είναι οι ατελείωτες ώρες διαβάσματος, το άγχος και η κούραση πολλών ετών που εσείς, οι οικογένειές σας, αλλά και οι εκπαιδευτικοί μας, έχετε περάσει.  Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις θυσίες και τους κόπους που εσείς και οι οικογένειές σας έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς το βίωσα κι εγώ ως γονέας, κατά την περσινή χρονιά.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή, το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι η σημερινή εκδήλωση. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς και την  έως τώρα πορεία σας και είμαστε σίγουροι πως και μελλοντικά θα σημειώσετε ανάλογες επιτυχίες. Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία από εδώ και στο εξής  και να θυμάστε πως ο Δήμος Πειραιά θα  αποτελεί πάντοτε για εσάς μια χείρα βοηθείας σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά σε όλους σας και σας ευχαριστούμε που μας δώσατε τόσο μεγάλη χαρά με τις επιτυχίες σας».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης  Μώραλης βράβευσε  τους επιτυχόντες μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 των σχολείων:

Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής, Ράλλειο Λύκειο Θηλέων, 1ο   Γενικό Λύκειο Πειραιά, 3ο Γενικό Λύκειο Πειραιά,  8ο  Γενικό Λύκειο Πειραιά, 10ο  Γενικό Λύκειο Πειραιά, 1ο ΕΠΑΛ  Πειραιά, 3ο ΕΠΑΛ  Πειραιά,  4ο ΕΠΑΛ  Πειραιά, 9ο ΕΠΑΛ  Πειραιά, 1ο Εσπερινό Λύκειο Πειραιά, 7ο  Εσπερινό ΕΠΑΛ  Πειραιά, Εκπαιδευτήρια Θεμιστοκλής, Λύκειο  Ελληνογαλλικής  Σχολής  Πειραιά JΕΑΝΝΕ D’ARC .

Τιμώντας τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Νικόλαο Γεωργόπουλο ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε :

«Είχα ετοιμάσει να μιλήσω κι εγώ για το βιογραφικό του Πρύτανή μας, αλλά είναι περίπου τριάντα σελίδες και πρέπει να είμαστε εδώ δύο ημέρες να το διαβάσουμε αναλυτικά. Τα είπε συνοπτικά η Διευθύντρια όμως. Η ακαδημαϊκή του πορεία νομίζω είναι πολύ σημαντική και η συμβολή του στο Πανεπιστήμιό μας. Η αλήθεια είναι ότι από την μέρα που αναλάβαμε ως  Δημοτική Αρχή, παρατήρησα κάτι το οποίο δεν είναι ευχάριστο, ότι είμαστε ένας Δήμος ο οποίος δεν είχε αναπτύξει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της πόλης  και  αυτό ήταν  πρωτοφανές. Στο εξωτερικό όλοι οι Δήμοι, το προπύργιο στο οποίο στηρίζονται, είναι τα Πανεπιστήμια των πόλεων τους. Εμείς δεν είχαμε επιμέρους συνεργασίες. Τώρα προσπαθούμε να αναπτύξουμε περισσότερες συνεργασίες, έχουμε έρθει λίγο πιο κοντά νομίζω σε διάφορα θέματα, π.χ. ένα από όλα το οποίο είναι μάλιστα επίκαιρο, αφορά στην υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας η οποία έπληξε τις ακτές μας και τις θάλασσές μας. Ο Δήμος δεν μπορεί να γνωρίζει σε βάθος αυτά τα θέματα, δεν έχει εξειδικευμένη γνώση, ούτε εξειδίκευση βεβαίως στα ναυτιλιακά. Για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε σε καθηγητή του Πανεπιστημίου, ο οποίος  είναι ειδικός για να μας βοηθήσει  και να δούμε και μαζί τί πρέπει να κάνουμε, πώς θα το αντιμετωπίσουμε αυτό, πώς θα  πρέπει να μετρήσουμε τη ζημία και να ζητήσουμε αποζημιώσεις, αλλά και σε  άλλα θέματα όπως π.χ. επιχειρηματικότητας,  έχουμε άριστη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.  Προτείνω  λοιπόν τις συνεργασίες μεταξύ όλων των Δήμων με τα Πανεπιστήμια των πόλεών τους είναι και αναγκαίες και πολύ χρήσιμες και για τις δύο πλευρές. Πιστεύω, ότι και στο μέλλον, θα έχουμε αρκετές κοινές δράσεις ο Δήμος και το Πανεπιστήμιο.

Πέρα από την ακαδημαϊκή πορεία του Πρύτανη κ. Γεωργόπουλου, τον γνώρισα πιο καλά πριν από τρία χρόνια  και από τότε έχουμε μια άριστη συνεργασία. Επαναλαμβάνω  πέρα από την πορεία την ακαδημαϊκή, ως άνθρωπος κοσμεί με την παρουσία του την πόλη μας. Ευχαριστούμε πολύ για όλα».              

Ο κ.  Γεωργόπουλος στον  χαιρετισμό του, τόνισε:

«Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια.

Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστώ πάρα - πάρα πολύ για την τιμητική αυτή διάκριση. Είναι πολύ μεγάλη χαρά για εμένα να είμαι Πρύτανης  στο Πανεπιστήμιο της πόλης του Πειραιά.  Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο – έχουμε 21 Πανεπιστήμια στην Ελλάδα -  που φέρει τον τίτλο της πόλης. Δεν υπάρχει άλλο  Πανεπιστήμιο. Υπάρχει Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστήμιο που να έχει την πόλη δηλαδή στο όνομά του είναι το μοναδικό. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρά για αυτό, γιατί μας «αγκαλιάζει» και μας «αγκάλιασε» ο Δήμος και η πόλη με μεγάλη χαρά, με μεγάλη αγάπη.

Εμείς, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά – δεν είμαι Πειραιώτης, είμαι Λαρισαίος – παρ’ όλα αυτά όμως αισθάνομαι Πειραιώτης και δεν είμαι μόνο εγώ, αισθανόμαστε όλοι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Πειραιώτες γιατί μας «αγκαλιάζει» ακριβώς ο Πειραιάς.

Με τον Δήμο Πειραιά έχουμε μια πολύ – πολύ καλή σχέση. Προσπαθούμε να αλληλοβοηθηθούμε  γιατί το «ένα χέρι νίβει το άλλο».

Θέλω να στραφώ λίγο προς τους φοιτητές πλέον. Να τους πω ότι τους περιμένουμε με μεγάλη χαρά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.  Πιστεύω ότι ορισμένοι από εσάς έχετε περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και αυτοί που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα δείτε τη μεγάλη διαφορά  από όλα τα  υπόλοιπα Πανεπιστήμια.  Προσπαθούμε ιδιαίτερα να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.  Έχουμε δέκα τμήματα, όσο και να φαίνεται περίεργο για ένα μικρό Πανεπιστήμιο. Έχουμε δέκα τμήματα με τελευταίο το τμήμα Τουριστικών Σπουδών, το  οποίο πιστεύω ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα όχι μόνο την πόλη του Πειραιά, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Πριν τελειώσω, θα στραφώ λίγος προς τους φοιτητές και μετά προς τους γονείς.  Να ξέρετε ότι σας περιμένει μια διαφορετική ζωή  στα Πανεπιστήμια. Αυτό το οποίο ξέρατε μέχρι τώρα στο Λύκειο, ότι θα μπαίνει ένας καθηγητής μέσα και θα σας κάνει μάθημα και θα έχετε μια αίθουσα με 20 και 30 άτομα, ξεχάστε το. Οι αίθουσες, τα αμφιθέατρα είναι πάρα πολύ μεγάλα, οι συμφοιτητές σας θα είναι πάρα πολλοί. Θα σας δώσω δύο συμβουλές : η πρώτη είναι να μπορέσετε να ενταχθείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα  μέσα στο Πανεπιστήμιο, στη ζωή των Πανεπιστημίων. Ενταχθείτε γρήγορα.  Και η δεύτερη πραγματικά μεγάλη συμβουλή είναι να μην ξεχνάτε από που αρχίσατε όσο και να φθάσετε ψηλά. Πρώτα απ όλα τίποτα δεν σας χαρίζεται. Να ξέρετε ότι όλα τα κερδίζετε μέρα με την ημέρα. Μέρα με τη μέρα θα δημιουργείτε, θα χτίζετε το λιθαράκι για το αύριο και όταν ολοκληρωθείτε θα γυρίσετε πίσω με μεγάλη –αν θέλετε – αγάπη και θα βλέπετε αυτά τα οποία έχετε κάνει. Άλλα όσο ψηλά και να φθάσετε μην ξεχάσετε ποτέ από εκεί που ξεκινήσατε. Συνήθως ο άνθρωπος το ξεχνάει αυτό και γίνεται κακός με τους συνανθρώπους του. Επομένως,  να έχετε ένα μέτρο πάνω σ αυτό. Και κάτι άλλο για τους φοιτητές: επειδή είναι ακριβώς διαφορετική ζωή πάρτε κάτι, αν θέλετε, μαζί σας για όλη τη διάρκεια των σπουδών σας. Προσπαθείτε να τελειώσετε τα μαθήματα του κάθε έτους τον Σεπτέμβριο. Δηλαδή στο επόμενο έτος να πηγαίνετε «καθαροί», χωρίς υποχρεώσεις του προηγούμενου έτους. Αυτό θα σας βοηθήσει να τελειώσετε στα 4, 5, 6 χρόνια ανάλογα με τα χρόνια της φοίτησης.

Και προς τους γονείς: επειδή και εγώ είμαι γονιός – έχω δύο κόρες -  πέρασα όπως ακριβώς και εσείς τις αγωνίες. Σκεφθείτε τα παιδιά σας από την πρώτη δημοτικού ή από το νηπιαγωγείο που τα πήγατε χεράκι – χεράκι. Κοιτάξτε που έφθασαν τώρα και εκεί δεν θα φθάνανε εάν δεν υπήρχατε εσείς. Γι αυτό σας αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα που μας εμπιστεύεστε στα παιδιά σας. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι θα προσπαθήσουμε όσο το καλύτερο για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και πριν τελειώσω να ευχαριστήσω πάλι τον κ. Δήμαρχο για τη μεγάλη τιμητική διάκριση που μου έκανε.

Ευχαριστώ πολύ όλους».   

                     

Η Διευθύντρια Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά κα Βασιλική Σωτηρίου,  μιλώντας  για τον Πρύτανη,  σημείωσε:

«Πριν προχωρήσουμε στη βράβευση του Πρύτανη, θα ήθελα κι εγώ ως Διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδείας να ευχηθώ σε όλους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, τον καθένα για το κομμάτι που του αντιστοιχεί για την επιτυχία αυτή. Απευθυνόμενη στα παιδιά να παρακαλέσω να δώσετε μεγάλη βάση στη γνώση που θα πάρετε γιατί σε εσάς ελπίζουμε. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά που θα αποκτήσετε  και θα «ριζώσουν» γερά  μέσα στο μυαλό σας, θα σας δώσουν τη δύναμη να αναπτερώσετε τις ελπίδες μας και να «σηκώσετε» ξανά τον ήλιο πάνω από τον τόπο μας.  Καλό πτυχίο σας εύχομαι.

Με  πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση  υποδέχομαι εδώ τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Νικόλαο  Γεωργόπουλο. Δύο λόγια να πω μόνο για το βιογραφικό του με χαρά γιατί είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της πόλης μας. Με συγκίνηση γιατί είχα την τιμή να τον έχω καθηγητή στις μεταπτυχιακές σπουδές μου.  Είναι μια πολύ ωραία έκπληξη η αποψινή.

Ο κ. Γεωργόπουλος αποφοίτησε ως αριστούχος από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, από το Πανεπιστήμιο του Birmingham (ΜΒΑ) και από το London School of Economics (MSc in MIS) καθώς  και διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Διδάσκει στο Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος,  σε προπτυχιακό επίπεδο ‘Επιχειρησιακή Πολιτική & Στρατηγική’, Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης’, Ηλεκτρονικό Εμπόριο’, ‘Προγραμματισμό & Σχεδίαση Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου’ και ‘Διαχείριση Γνώσης’, και σε μεταπτυχιακό επίπεδο ‘Στρατηγικό Μάνατζμεντ’, ‘Στρατηγική & Ποιότητα’,  και ‘Πληροφοριακά Συστήματα’.

Είναι επίσης  Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και  βιβλία σχετικά με το Στρατηγικό Μάνατζμεντ, τα Πληροφοριακά Συστήματα και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Θέλω επίσης να πω ότι είναι κορυφαίος δάσκαλος».