Στην τελική ευθεία έχουν μπει τα διαδικαστικά των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου, καθώς βρισκόμαστε μόλις δύο μέρες πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου ανάμεσα σε Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια σκληρή "μάχη" δεδομένου ότι και οι δύο Κρητικοί έχουν το δικό τους "βαρύ στάτους" στην κεντροδεξιά παράταξη, ενώ παράλληλα προσπαθούν να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους των Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολου Τζιτζικώστα.

Αν και το ημερολόγιο δείχνει 8 Ιανουαρίου, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα πώς θα κινηθούν τα ποσοστά, που συγκέντρωσαν οι δύο τελευταίοι, στον β' γύρο της 10ης του μηνός. Ο Άδωνις τάχθηκε με τον Κυριάκο, ο Απόστολος όμως τους άφησε όλους σε αναμονή για να τηρήσει τελικώς σιγή ιχθύος.

Στον Πειραιά επικρατεί μεγάλη σύγχυση, η οποία φαίνεται να επηρεάζει όλους τους πολιτικούς φορείς της πόλης. Όπως γράψαμε και σε παλαιότερο θέμα για τα "πειραιώτικα μαγειρέματα" ενόψει της 10ης Ιανουαρίου, οι διεργασίες για το ποιό "γαλάζιο στρατόπεδο" θα επιλέξουν οι Νεοδημοκράτες του Μεγάλου Λιμανιού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Ακόμα και για κάποιον που δεν είναι Πειραιώτης ή που δεν έχει καθόλου σχέση και επαφή με τα πειραιώτικα τεκταινόμενα της Ν.Δ., θα μπορούσε να το καταλάβει εύκολα αν πέρναγε μία βόλτα των Φώτων από το Δημοτικό Θέατρο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά αμέσως μετά την τελετή για τον αγιασμό των υδάτων παρέθεσε εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, όπου στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είπαν να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια και να παίξουν "κρυφτούλι", ξεδιπλώνοντας παράλληλα τις υποκριτικές τους αρετές, εμπνευσμένοι μάλλον από τον χώρο που βρίσκονταν.

Μη έχοντας αρκετό ελεύθερο χώρο στο Φουαγιέ να ελιχθούν και να αποφύγουν ακόμα και διασταυρούμενες ματιές, όλες αυτές οι "μεγάλες κεφαλές" της κεντροδεξιάς του Πειραιά επέλεξαν να ακροβολιστούν και να πιάσουν ο καθένας και η καθεμία από μια γωνιά.

Άνθρωποι που συνυπήρξαν ή συνυπάρχουν ακόμα σε πολιτικά-βουλευτικά γραφεία, φίλοι εξ απαλών ονύχων, μέχρι και συγγενείς, "επισημοποίησαν" δημόσια πλέον την ψυχρότητα στη σχέσης τους, με το να επιδίδονται σε ένα κρεσέντο υποκρισίας ανταλλάσσοντας ευχές με όποιον πέρναγε από μπροστά τους, μόνο και μόνο για να είναι απασχολημένοι!

Το κλίμα αμηχανίας ήταν τόσο έκδηλο, που μέχρι και η Ελπίδα Παντελάκη απόρησε με την ξαφνική "αγάπη" που της έδειξαν οι "πολιτικοί αντίπαλοι" της.

Καιρός είναι κάποιοι να ωριμάσουν αν θέλουν να τους πάρει στα σοβαρά ο κόσμος...