Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος με δύο γκολ του Εμάνουελ Εμενίκε κέρδισε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης και ξεκίνησε ιδανικά την περιπέτειά του στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Νιγηριανός στράικερ… ξεμπούκωσε και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Θρύλο και να προσφέρει πολλές λύσεις στον Μπέσνικ Χάσι. Ο Αφρικανός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 71’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 77’ κεραυνοβόλησε τον Αθανασιάδη και έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Τσουκαλάς στο 84’.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο οποίο πηγαίνουν με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης.

Κυρίαρχος, αλλά…

Ο Ολυμπιακός, όπως και στον αγώνα του πρωταθλήματος πριν από λίγες ημέρες, έτσι και στον αποψινό, πήρε από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ του Αθανασιάδη.

Στο 9’ ο Κώστας Φορτούνης σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Εμενίκε γύρισε στον Πάρντο, ο Κολομβιανός σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε.  Στο 17’ ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την πρώτη του καλή ευκαιρία στον αγώνα. Ο Κούτρης, ο οποίος προωθήθηκε από αριστερά, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Πασαλίδης έδιωξε με κεφαλιά σε κόρνερ. Στο 25’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αθανασιάδη. Ο Θρύλος μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δίχως να καταφέρει δημιουργήσει τη μεγάλη φάση στην εστία του Αθανασιάδη.

Αλλαγές από τον Χάσι

Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Χάσι πέρασε τον Μάρτινς στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ομάρ, με τον Ζντιέλαρ να παίζει στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Σισέ.  Στο 47’ ο Νεοφυτιάδης έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο χέρι του Ζουμά, μετά από σέντρα του Κούτρη! Ο νεαρός μπακ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Εμενίκε μπήκε στη φάση και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γάλλου, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί η φάση. Στο 60’ ο Χάσι έκανε και δεύτερη αλλαγή, με τον Μπεν να παίρνει τη θέση του Πάρντο.

Πεντακάθαρο πέναλτι και 1-0

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ζουμά πέταξε στο έδαφος τον Κομωριανό επιθετικό και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Μια πεντακάθαρη φάση, στην οποία ο παίκτης του Αστέρα έσπρωξε τον επιθετικό του Θρύλου. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Εμενίκε, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι» και έκανε το 1-0.

Φοβερή ασίστ από τον Φορτούνη, τρομερό γκολ από τον Εμενίκε

Στο 74’ ο Αφρικανός προσπάθησε να βρει τον Μπεν, αλλά η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα χέρια του Αθανασιάδη. Στο 77’ ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του και πάλι με τον Εμενίκε! Η φάση ξεκίνησε από την υπέροχη κάθετη μπαλιά του Φορτούνη, ο στράικερ του Θρύλου βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη και με δυνατό σουτ στην κλειστή του γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα μετά το δεύτερο γκολ του Εμενίκε και ο Αστέρας Τρίπολης στο 84’ μείωσε σε με τον Τσουκαλά. Ο παίκτης των Αρκάδων βρέθηκε αμαρκάριστος και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Ο Θρύλος ήταν καλύτερος και με πρωταγωνιστή τον Εμενίκε πήρε τη νίκη και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46’ Μαρτίνς), Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ζντιέλαρ, Πάρντο (60’ Μπεν), Φορτούνης, Ανδρούτσος (74’ Μίλιτς), Εμενίκε. 

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79’ Ιγκλέσιας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (63’ Κουμαντέι), Στανισάβλιεβιτς (59’ Γκοντό ), Δουβίκας.