Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μετά την Ξάνθη ήρθε ισόπαλος 1-1 και με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από το άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» και δεν κατάφεραν να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Οι Πειραιώτες αν και είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη και άφησαν άλλους δύο βαθμούς στο δρόμο προς την κατάκτηση του 8ου σερί πρωταθλήματος.

Ο Θρύλος μάλιστα στο 54’ έμεινε πίσω στο σκορ, όταν ο Μανιάς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που έδωσε ο Κουτσιαύτης υπέρ τον Αρκάδων. Στη συνέχεια όμως πίεσε την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης και στο 93’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ιγκλέσιας. Ο Τζούρτζεβιτς το εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Σέρβου με τη φανέλα του Θρύλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον αγώνα της Τρίτης και πάλι με τον Αστέρα, αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ελλάδας. Η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες και να πάρει ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθεί.

Φλύαρη υπεροχή

Ο Ολυμπιακός μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά οι Αρκάδες είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Αθανασιάδη.  Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, άλλα έδειχναν εγκλωβισμένοι στη διπλή ζώνη άμυνας των Αρκάδων. Μετά το πρώτο μισάωρο ο Θρύλος ανέβασε την πίεσή του και άρχισε να δημιουργεί τελικές προς την εστία του Αστέρα Τρίπολης. 

Στο 31’ ο Ζντιέλαρ έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε άουτ.  Στο 36’ ο Καρσελά έκοψε ωραία στον Οτζίτζα, ο Βέλγος μέσος σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα και πάλι έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη. Στο 39’ ο Ολυμπιακός δημιούργησε νέα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Ενγκελς. Ο Βέλγος αμυντικός έπιασε την κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Σεμπά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Εμεινε πίσω στο σκορ

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει μια φλύαρη υπεροχή. Στο 48’ ο Ζντιέλαρ «είδε» ωραία τον Φιγκέιρας, αλλά ο Πορτογάλος δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη για τους Πειραιώτες. Στο 54’ ο Κουτσιαύτης έδωσε πέναλτι σε χέρι του Ρομαό, μετά το γύρισμα του Ισνάλντο και ο Μανιάς το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1. Ο Χάσι αμέσως προχώρησε σε αλλαγές και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Εμενίκε και Πάρντο αντί των Καρσελά και Μάριν.

Δοκάρι με τον Εμενίκε και ισοφάριση με τον Τζούρτζεβιτς

Ο Αφρικανός επιθετικός έπιασε αμέσως δουλειά και ήταν ο πρωταγωνιστής στη φάση του 63’, όταν έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη! Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Εμενίκε και τον Ολυμπιακό, ο οποίος έβγαλε αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκε.  Στο 74’ ο Καπίνο πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση στο τετ α τετ που είχε με τον Καλτσά και κράτησε όρθιο τον Θρύλο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χάσι έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Ανδρούτσο αντί του Ρομαό. Στο 84’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση! Ο Τζούρτζεβιτς έπιασε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Σεμπά, όμως, ο Αθανασιάδης ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Εμενίκε βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στις καθυστερήσεις κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ιγκλέσιας. Ο Ανδρούτσος έκανε το σουτ, ο παίκτης του Αστέρα σταμάτησε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τζούρτζεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και δικαιώθηκε, καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του με τη φανέλα του Θρύλου.  Στα εναπομείναντα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να κάνουν την ολική ανατροπή, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ και έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ένγκελς, Ρομαό (78' Ανδρούτσος), Ζιλέ, Ζντιέλαρ, Οτζίτζα, Μάριν (57' Πάρντο), Σεμπά, Καρσελά (57' Εμενίκε), Τζούρτζεβιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ιγκόρ, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ισνάλδο (60' Τσουκαλάς), Μαντιντά (77' Κυριακόπουλος), Καλτσάς, Μανιάς (71' Δουβίκας)