Τ’ Άι Γιαννιού σήμερα και γιορτάζει η μισή Ελλάδα, καθώς αυτό το όνομα το συναντάς παντού. Έτσι και στον Ολυμπιακό σήμερα είναι πολλοί οι εορτάζοντες και οι ευχές στο Μεγάλο Λιμάνι ξεχειλίζουν. Ας δούμε λοιπόν ποιοι ερυθρόλευκοι - του παρόντος, αλλά και του παρελθόντος - έχουν την τιμητική τους και να τους ευχηθούμε χρόνια πολλά.

Γιάννης Μανιάτης

Διανύει την 5η σεζόν του στον Πειραιά, πήρε γρήγορα φανέλα βασικού, περιβραχιόνιο αρχηγού, σταθερή δύναμη στον χώρο του κέντρου και στα μετόπισθεν, ενώ ήταν σταθερά στον βασικό κορμό της Εθνικής.

Μια άτυχη στιγμή όμως στον δεύτερο αγώνα με την Α.Ε.Κ. για το Κύπελλο Ελλάδος στο Ο.Α.Κ.Α. τον περασμένο Μάρτιο, όταν τραυματίστηκε σοβαρά στον χιαστό και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση, έφερε τα πάνω - κάτω στην καριέρα του.

Στον αποψινό αγώνα με τον Α.Ο. Χανιά για την ίδια διοργάνωση, ψάχνει την πρώτη του συμμετοχή μετά από μεγάλο διάστημα αποχής, τη στιγμή που το μέλλον του στο Ρέντη κρίνεται αμφίβολο και η προοπτική της Μαρσέιγ του Μίτσελ έχει φανεί ήδη στον ορίζοντα.

 

Γιάννης Φετφατζίδης

Στα 25 του πλέον ο "Φέτφα" αγωνίζεται στην Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας, ενώ από το 2013 έως το 2015 αγωνίστηκε στο Καμπιονάτο για λογαριασμό των Τζένοα και Κιέβο Βερόνα. Στην πρώτη του χρονιά στην Ιταλία έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του ξεκινώντας στα περισσότερα παιχνίδια ως βασικός. Τα ιταλικά Μ.Μ.Ε. έγραφαν θετικά σχόλια για τον "Έλληνα Μέσσι" σε κάθε αγωνιστική, με αποκορύφωμα 110 Ιταλούς δημοσιογράφους να τον ψηφίζουν στην καλύτερη 10άδα ξένων ποδοσφαιριστών της Serie A!

 

Γιάννης Μώραλης

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014 εξελέγη πανηγυρικά Δήμαρχος Πειραιά, ενώ παραμένει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού από τη θέση του Ε' Αντιπροέδρου. Παρόλα τα εμπόδια που υπάρχουν πλέον στη χώρα μας λόγω της κρίσης, οι Πειραιώτες βλέπουν να έχουν αλλάξει πολλά στην πόλη, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την Δημοτική Αρχή.

 

Γιάννης Βρέντζος

Διευθύνων Σύμβουλος του Ολυμπιακού.

 

Γιάννης Ανδριανόπουλος

Μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο, Ντίνο, Βασίλη και Λεωνίδα αποτέλεσε την "Θρυλική Πεντάδα" του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας την προπολεμική περίοδο. Ο "δάσκαλος" γνώριζε, έλεγαν, όσο ελάχιστοι τα μυστικά της μπάλας. Υπήρξε, παράλληλα με παίκτης, ο πρώτος προπονητής του Θρύλου. Δίδαξε στους παίκτες του Ολυμπιακού την πάσα με τη μία, το άνοιγμα του παιχνιδιού στις πτέρυγες και το απευθείας σουτ.

Είχε μάθει πολλά στο αγγλικό κολέγιο όπου σπούδαζε στην αρχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Βέρος Πειραιώτης, διετέλεσε πρόεδρος της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Σ. Πειραιώς. Ο γιος του Ανδρέας, διετέλεσε Δήμαρχος Πειραιά και βουλευτής - Υπουργός. Πέθανε στις 6 Νοεμβρίου 1952.

 

Γιάννης Βάζος

Γεννήθηκε στην Σμύρνη και ήρθε στην Ελλάδα με τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Δραπετσώνα, όπου σήμερα υπάρχει το στάδιο της περιοχής που φέρει το όνομά του. Η "αλεπού των γηπέδων" αποτέλεσε τον πρώτο ποδοσφαιριστή έπειτα τους αδελφούς Ανδριανόπουλου (ίσως και τον αμυντικό Φίλιππο Κουράντη), ο οποίος πρωταγωνίστησε σε σύνθημα της ερυθρόλευκης κερκίδας. 

Ήταν μεγάλος σουτέρ και σπεσιαλίστας στα φάουλ, σημείωνε γκόλ με όλους τους τρόπους με την ίδια άνεση. Αναδείχτηκε 5 φορές πρώτος σκόρερ και 2 δεύτερος στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Πέθανε το 1991. 

 

Γιάννης Γκαϊτατζής

Ο "ρέκορντμαν", ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στους ερυθρόλευκους (436) τιμώντας τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο για 14 χρόνια (1963-1977). Όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό, πολλές ομάδες τον πλησίασαν (Ηρακλής, Πανιώνιος, Εθνικός Πειραιώς), αλλά δεν πήγε πουθενά. Ή, πιο σωστά, πήγε σ’ έναν άλλο Ολυμπιακό, των Λιοσίων. "Μετά από τόσα χρόνια στο Λιμάνι", είπε, "δεν μπορούσα να με φανταστώ μ’ άλλη φανέλα".

 

Γιάννης Γούναρης

Υπηρέτησε ως αμυντικός στον Ολυμπιακό την περίοδο 1983 - 1985 και ως προπονητής το 1988.


Γιάννης Οκκάς

Ήρθε στον Ολυμπιακό από την Α.Ε.Κ. το 2004 και την επόμενη χρονιά, με τον ερχομό του Μιχάλη Κωνσταντίνου, αποτέλεσαν το κυπριακό δίδυμο της επίθεσης των Πειραιωτών.

Έκανε ένα πέρασμα από την Θέλτα, στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ομόνοια Λευκωσίας και Ανόρθωση. Ακολούθως εντάχθηκε στον Ερμή Αραδίππου στον οποίο παρέμεινε έως τα τέλη Μαίου 2014 όταν και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Μέχρι το 2013 ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, της οποίας αποτελεί ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές αλλά και ο δεύτερος σε αριθμό τερμάτων.

 

Γιάννης Σφαιρόπουλος

Τη σεζόν 2014 - 2015 αντικατέστησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα (ο οποίος παραιτήθηκε) στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στην πρώτη του σεζόν με τον Θρύλο τα πήγε εξαιρετικά καλά, καταφέρνοντας να τερματίσει πρώτος στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και πρώτος στην τελική οχτάδα, κατακτώντας το τρόπαιο, σε ένα τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό με συνολικό σκορ 3-0.

Το "πικ" ήρθε με την είσοδο των Πειραιωτών στο Final Four της Ευρωλίγκας, όταν και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, χάνοντας στο τελικό από την - τυπικά οικοδέσποινα -  Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πατέρας του, Σάββας, υπήρξε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

 

Ιωάννης Παπαπέτρου

 

Γιάννης Αθηναίου

 

Ιωάννα Σταματοπούλου

 

Γιάννης Φουντούλης