Αναστάτωση προκλήθηκε στα Μανιάτικα το απόγευμα της Τετάρτης, όταν φάνηκε καπνός από διαμέρισμα πολυκατοικίας που βρίσκεται στον πρώτο όροφο.

Το σημείο όπου προκλήθηκε η φωτιά ήταν επί της οδού Αιτωλικού και συγκεκριμένα εκεί που διακόπτεται η κυκλοφορία, λόγω της ύπαρξης του εργοταξίου του μετρό.

Οι γείτονες - οι οποίοι κάλεσαν αμέσως την Πυροσβετική - επιχείρησαν να μπουν στο διαμέρισμα, καθώς ο ένοικος είναι ηλικιωμένος με κινητικά προβλήματα και δεν γνώριζαν σε τί κατάσταση βρισκόταν εκείνη τη στιγμή και αν χρειαζόταν να καλέσουν αθενοφόρο.

Το όχημα της Πυροσβεστικής έφτασε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά και για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση μπροστά από την πολυκατοικία, εισήλθε μέσα από το εργοτάξιο του μετρό, όταν τους άνοιξε ο φύλακας.

Τη στιγμή που οι άνδρες της Πυροσβεστικής μπήκαν στο διαμέρισμα του ηλικιωμένου κατέσβησαν τη φωτιά, η οποία ήταν μικρής έκτασης και προκλήθηκε από πετσέτα που άφησε ο ηλικιωμένος ένοικος πάνω στο αναμένο μάτι της κουζίνας του.

Η γρήγορη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, αλλά και της Πυροσβεστικής, ήταν αρκετή για να αποφευχθούν τα χειρότερα, εκτός βέβαια από την έντονη μυρωδιά του καπνού που "πότισε" τα έπιπλα και τους τοίχους του διαμερίσματος.