Το παράδειγμα του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη  Μώραλη, ο οποίος την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους έδωσε το «παρών» στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά, στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέου Φαλήρου και στα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς ακολούθησε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, στελέχη της οποίας παρευρέθησαν σε αγιασμούς σχολείων της πόλης

Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας – Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, παρευρέθηκε στο 28ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά και στο 43ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας παρευρέθηκε στο 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά. Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας, Κτηματολογίου και Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, ο οποίος παρευρέθηκε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέου Φαλήρου και στο Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κυρία Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου,  η οποία παρευρέθηκε στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πειραιά. Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρία Χαραλαμπία Ζηλάκου παρέστη στο 2ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά και στο 1ο Λύκειο Πειραιά. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Διοίκησης, Ανθρωπίνου Δυναμικού και Κατάρτισης, Ληξιαρχείου, Δημοτικής Κατάστασης και Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Νίκος Καρβουνάς παρέστη στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά. Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, παρευρέθηκε στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά. Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς παρέστη στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλλίπολης. Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκος Σιγαλάκος παρευρέθηκε στο 22ο και στο 26ο Δημοτικά σχολεία Πειραιά και στο 8ο Γυμνάσιο Πειραιά.