Ο Θρύλος μπορεί να πετάει από νίκη σε νίκη και στις 16 αγωνιστικές του Πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, οι Πειραιώτες όμως παραμένουν "αχόρταγοι".

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου (3-1) εξέφρασε την επιθυμία του ο Ολυμπιακός να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική διαφορά από τη δεύτερη θέση. Παράλληλα, ο Πορτογάλος αφιέρωσε τη νίκη στον Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Ισπανία, λόγω κάποιων προσωπικών του προβλημάτων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:

Τι άλλαξε και από τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου, είδαμε μία ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο να βάζει τρία γκολ και να απειλεί με αρκετές φάσεις;

"Το παιχνίδι έχει 90 λεπτά. Πολλές φορές δεν μπορείς και στα 90 λεπτά να κάνεις αυτά που θέλεις. Χρειάζεται και χρόνος για να δημιουργήσεις αυτό που θέλεις και ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που μας έκλεισε τους διαδρόμους, που δεν μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε το παιχνίδι μας. Το περιμέναμε όμως και το ξέραμε. Είχαμε κι άλλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και μία ξεκάθαρη φάση που ήταν δοκάρι, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Στο δεύτερο μέρος είδαμε ότι η ομάδα μας κατάφερε και βρήκε τους διαδρόμους. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε πιο γρήγορα, πιο δυναμικά, δείξαμε ότι έχουμε περισσότερη θέληση για να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα. Πέρα από το γκολ της ισοφάρισης δεν μας απείλησε ο αντίπαλος. Το γκολ της ισοφάρισης δεν επιτρέπεται. Ήταν ένα δικό μας λάθος. Ήταν ένα παιχνίδι από την πλευρά μας που δείξαμε ότι θέλουμε το αποτέλεσμα. Οι παίκτες έδειξαν έτοιμοι να διεκδικήσουν τη νίκη και είμαστε ευχαριστημένοι από την ξεκάθαρη νίκη".

Ξέρουμε ότι ως προπονητής δεν ασχολείστε με τα ρεκόρ, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε ένα ρεκόρ που είχε πριν από δέκα χρόνια με τον Τροντ Σόλιντ. Θα θέλαμε να μας πείτε αν είναι μια καλή ευκαιρία τα ρεκόρ για να κρατάτε σε εγρήγορση τους παίκτες σας;

"Οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει το κίνητρο. Το έχω πει πολλές φορές, το είχα πει και στους παίκτες πριν έρθουμε εδώ, ότι είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε κίνητρο και φιλοδοξίες και να κυνηγάμε τη νίκη. Δεν έχουμε δικαίωμα να μην το κάνουμε αυτό. Έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Θέλουμε να μεγαλώσει η βαθμολογική διαφορά. Θέλουμε να δείχνουμε συνέχεια ότι έχουμε κίνητρο και φιλοδοξίες. Το ρεκόρ δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία, αλλά για εμένα έχει σημασία ότι είναι καλό να ξέρεις ότι έχει ξανασυμβεί μία φορά. Έχουμε σπάσει κι άλλα ρεκόρ. Σημαντικό είναι, όμως, που παίρνουμε τους τρεις βαθμούς".

Θεωρείτε ότι σήμερα η απόδοση των ακραίων αμυντικών και επιθετικών γύρισε στα επίπεδα που θέλατε; Γιατί φαίνεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο...

"Συμφωνώ. Πολύ καλή δουλειά έγινε και από τον Σαλίνο. Η επιστροφή του στην ομάδα είχε πολύ καλό αποτέλεσμα. Ο Μαζουακού έχει την ποιότητα και πάντα μπορεί να προσφέρει περισσότερο. Έχουμε απαιτήσεις από αυτόν, γιατί έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολλά στην ομάδα. Από τους ακραίους επιθετικά είμαστε ευχαριστημένοι. Και ο Πάρντο έδωσε μία απάντηση. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις και ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο".

Είναι το τρίτο ματς που χρησιμοποιείτε τον Τσόρι και τον Φορτούνη μαζί. Στο πρώτο ματς με τον Παναιτωλικό βγάλατε μια εικόνα σαν να μην μείνατε και τόσο ευχαριστημένος. Τώρα τι γεύση σας έχει αφήσει;

"Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Φορτούνης όταν παίζει δεξιά ή αριστερά δεν βρίσκεται στη φυσική του θέση. Πρέπει να δοκιμάζουμε όμως κάποια πράγματα, αλλά με τις δοκιμές κάτι κερδίζουμε και κάτι χάνουμε. Μπορεί να χάνουμε π.χ. στην ταχύτητα. Είναι αποφάσεις που παίρνουμε στα διάφορα ματς. Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος από την απάντηση των δύο ποδοσφαιριστών. Θέλω να πω κάτι που είναι σημαντικό για εμάς. Το γεγονός ότι βάλαμε τρία γκολ απέναντι σε έναν αντίπαλο που δέχτηκε τέσσερα τέρματα εντός έδρας είναι πολύ σημαντικό. Αυτή τη νίκη θέλουμε να την αφιερώσουμε στον Νταβίντ (σ.σ.: Φουστέρ) που δεν είναι μαζί μας λόγω κάποιων δικών του προβλημάτων".